Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset: Siffrorna talar för att det är bästa spiken

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN

Inte hunnit plugga på inför Stryktipset? Ingen fara.

I STRYKTIPSPANELEN bjuder landets vassaste spelexperter på sina bästa idéer inför omgången.

Bengt Sonnert

Veckans spik

West Bromwich hade en tuff start på säsongen. Men de underliggande siffrorna visade på att det fanns kvalitet i laget och när de bytte tränare till Carlos Corberan så släppte det. Under våren har de klättrat i tabellen och närmar sig kvalplats. Nu möter de Millwall i en sexpoängsmatch och måste i princip vinna för att vara med i racet. Millwall har gjort en imponerande säsong men den senaste månaden har varit lite tuffare. Jag tycker att WBA är klassen bättre och gillar spikettan till runt 50%. 

Veckans spelvärda

Hull kommer att bli väldigt tungt streckade mot Rotherham. Men laget har varit ett av de sämst presterande i ligan sista tiden. Med kontraktet i praktiken klart och ingen chans för uppflyttning så kanske spelarna redan börjar tänka på nästa säsong. För bortalaget däremot är varje match en cupfinal. Mot alla odds ser de ut att ha en bra chans att klara kontraktet. Jag hoppas och tror på en riktigt kampmatch där Rotherham kommer ut vinnande eller i alla fall med minst en pinne. Därför kommer jag att försöka jobba bort favoriten och går X2 på mitt system. Andra fina drag är Wolves och Stoke.

Systemförslaget

1. 1X

2. 1

3. 1X

4. 1

5. 1X2

6. 2

7. 1

8. X2

9. 1X2

10. 1X2

11. 2

12. X2

13. X2

864 rader

ANNONS: Köp en andel i expertens system 

Johan Meijer

Veckans spik

Det är lite av en chansspik men jag tycker att det är fint segerläge för Bournemouth. Kommer från en sämre insats mot Aston Villa men i övrigt har det sett bra ut sedan januarifönstret stängde. Nu väntar ett offensivt försvagat Fulham, som saknar avstängde skyttekungen Mitrovic och yttern Willian. De här lagen möttes i Championship förra säsongen och båda mötena slutade oavgjort. Även mötet i höstas hittade ingen vinnare. Nu ger truppläget en fördel för The Cherries och jag spikar ettan till en procent runt 40 i match 3.

Veckans spelvärda

Stoke var kanske Championships hetaste lag inför landslagsuppehållet. Truppläget är fortsatt bra och lyckas man konservera större delen av formen till bortamötet med Coventry är det mycket fin skrällchans. 20% på tvåan i match 11 är kanske kupongens största fynd.

Systemförslaget

1. 1X2

2. 1

3. 1

4. 1

5. X2

6. X2

7. 1

8. 1X2

9. 1X2

10. X2

11. 1 2

12. 1

13. X2

864 rader

ANNONS: Köp en andel i systemförslaget

Simon ”Dybban” Lindell

Veckans spik  

WBA ska bara in i playoff, allt annat är underkänt. Bortaspelet svajar, men hemma på The Hawthorns fortsätter WBA vara blytunga. Tre raka segrar utan insläppt mål är starka siffror. Sexpoängsmatch nu mot ligasexan Millwall där värdarna måste gå för tre pinnar igen. Jag tycker de ska vara klara favoriter och hoppas att ettan håller sig inom rimliga gränser, då är det en bra spik i min bok.   

Veckans spelvärda 

Stoke är ett av The Championships mest formstarka lag. The Potters är alldeles för bra för att ligga på den undre halvan och har verkligen börjat spela ut nu när de inte längre har något att förlora. Coventry är visserligen en tuff nöt att knäcka, men värdarna är inte något av de bättre hemmalagen och jag rankar de här gängen som helt jämna. När ettan då överstreckas rejält så måste spelvärda X2 vara givet som utgångstecken. 

Systemförslaget

1. 1X

2. 1

3. 1

4. 1X

5. 1X2

6. 2

7. 1

8. 1X2

9. 1X

10. X2

11. X2

12. 1X2

13. 1 2

1728 rader

ANNONS: Köp en andel i systemförslaget

Jonas Amrouni

Veckans spik

Brentford har överpresterat den här säsongen sett till deras trupp. Det är framförallt på hemmaplan som poängen kommit där man endast förlorat en match på hela säsongen. Bortaspelet är inte lika imponerande då man står på tre segrar. Brighton har en högre högsta nivå att plocka fram och på hemmaplan så tror jag att man löser uppgiften.

Veckans spelvärda

Många tippare kommer att titta på Coventrys formrad och strecka från vänster men man har haft ett extremt enkelt spelschema senaste omgångarna. Stoke kommer från fyra riktigt bra insatser där man spelat ut både Sunderland och Blackburn. Om det är samma Stoke nu som precis innan speluppehållet så håller jag gästerna som favorit.

Systemförslaget

1. 1X2

2. 1 2

3. 1 2

4. 1

5. 1

6. X2

7. 1

8. X2

9. 1X

10. 1X2

11. 2

12. 1X2

13. 2

864 rader

ANNONS: Köp en andel i systemförslaget 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset