Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stryktipset kommer dra till sig fler proffs

Tuffa höstvindar för travet. Vem har lösningen om framtiden?

Vart vänder sig spelkunden som har tvist med spelbolaget?

Stryktipset kommer dra till sig fler och fler proffsspelare.

Besökte Kriteriet på Solvalla under söndagen. En av de största travhändelserna under året. Arrangören hade gjort sitt bästa, men ärligt talat kändes det som vilken random V75-omgång som helst. Publik- och engagemangsmässigt. De här hösttävlingarna ska inte vara uppdelade på två dagar. Gör EN riktig panglördag, som final på stortravssäsongen så blir det nog lapp på luckan på riksbanan.

Vilka är på plats?

De ambitiösaste spelarna som vill se värmningar och lopp på plats och så de som är direkt knutna till tävlingarna, ägare och personal runt ekipagen. Resten sitter hemma framför skärmarna.

Travet är ingen folksport längre. Ja, spelet är fortfarande folkkärt, men konceptet ”gå på trav” är utrotningshotat.

Stortränare lägger ner eller minskar sin verksamhet avsevärt. Storägare gör sina huvudsatsningar utomlands för att ha bättre ekonomiska förutsättningar. Vi konsumenter erbjuds nu så otroligt många andra spelalternativ och i snabbare miljöer än travets.

Jag vill inte strö salt i såren och har ingen lösning på travets framtid. Kan bara konstatera att övrigt utbud is a bitch och att travet behöver spelet mer än någonsin...

■ ■ ■

Då och då hör eller läser vi om spelare som behandlas illa av bolagen. Det är strukna/borttagna spel, bonusregler som ändras och spelvinster som hålls inne av olika anledningar. Den lilla kunden blir överkörd av det stora spelbolaget.

När det väl kommer till kritan så visar det sig att i 95% av fallen så är det vi som har fel och bolaget rätt. 

Några försöker medvetet utnyttja uppenbara fel som arrangören gjort, de flesta har själva gjort något misstag som sedan upptäcks efter kontakt med spelbolaget och så några situationer där bolaget hänvisar till regler de har.

Så vad gör de som fortfarande hävdar de har rätten på sin sida efter att diskussioner med support och ansvariga chefer inte lett till en lösning?

Vem ska den enskilda kunden kontakta för att få prövning?

Spelinspektionen? Konsumentverket?

Nej då, mycket sexigare än så. Hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kan man anmäla sitt ärende för att få tvisten prövad.

Självklart släpper de flesta strulet för man varken orkar eller har inte tid och summan det handlar om är inte värt processen. Men kan ju röra sig om stora summor. 

Och nog känns det som vi kommer få höra om såna här ärenden nu när det finns cirka 100 licensierade aktörer i Sverige i stället för två som tidigare. Och nu behöver inte kunder hänvisas till spelmyndigheter på Malta eller Curacao för att få rättslig prövning…

■ ■ ■

Måste förundras över Stryktipset. Storfavoriterna Chelsea, Tottenham och Manchester City (streckade till 82%, 76% och 81%) vann och ändå gav 13 rätt drygt 289 00 kronor. Okej, det var jackpot och två större favoriter i Championship gick bort, men ändå.

Spelformen ökar i popularitet och helgens utdelning visar att det inte behöver vara så svåra kombinationer för att få bra pengar.

Och det har varit så vid flertal gånger under året, utdelningar mellan 150 000 – 400 000 för ”ganska lättippade” rader.

Vad blir effekten? Proffsspelarna kommer finjustera sina spelverktyg. In med fler parametrar och statistik för att få ännu mer systemkunskap och fördelar. Odds förhållande till streckfördelning är var mans spelkunskap nu för tiden. 

Och där det finns bra pengar att tjäna blir konkurrensen snabbt tuffare. Som med bra kantarellställen. Jag borde hållit käften…

BORGS KNOCKOUT-TIPS

Oddsen på Stoke är bra

Tisdag. Championship. Stoke – Huddersfield. Bottenmöte i engelska andraligan. Allt nattsvart för Stoke. Inte en vinst på nio försök i ligan och förnedrande respass i ligacupen mot Crawley! Huddersfield lika kalla i seriespelet, två oavgjorda på nio matcher. Det här måste bara Stoke vinna för att få stopp på det fria fallet man befinner sig i. Stoke att vinna till 1,92 får ändå anses som bra spel på förhand.

 

Ingen harmoni i Spurs
Tisdag.
Champions League. Tottenham – Bayern München. Ingen harmoni i Spurs och spelmässigt fungerar man inte på alla cylindrar. Viktigt för arbetsron att man fick med sig alla poäng mot Southampton trots tio man i 60 minuter. Tyskarna alltid lagmaskin och man har tagit över ledartröjan i Bundesliga efter sex omgångar. Tror båda lagen är nöjda med en pinne här och jag spelar Tottenham +0.5 (vinst på seger och oavgjort) till 1,81.

 

 

Kan vara reaktionsdags

Onsdag. Championship. Cardiff – Queens Park Rangers. Efter fin segersvit gick QPR på pumpen hemma mot WBA i helgen. Dags för negativ reaktion? Känns som laget gått lite för bra. Cardiff ligger tre poäng efter trots klart tuffare schema och hemmaplan i det täta matchandet är en klar fördel. Spelar Cardiff -0.25 till 1,91 (vinst vid seger, halva insatsen tillbaka vid oavgjort).

 

Valencia ser allt bättre ut

Onsdag. Champions League. Valencia – Ajax. Knackig start för spanjorerna i ligan, men efter den sensationella bortasegern mot Chelsea har det börjat se bättre ut. Nyckelmatch hemma för Valencia om man vill vara med och slåss om de två översta platserna. Ajax givetvis bra i år också, men inte alls som förra året. Jag spelar Valencia draw no bet (nollboll, insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1,88.