Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storfavoriterna måste garderas på kupongen

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Både Luleå och Skellefteå garderas tidigt på kupongen då ingen förtjänar att stå i över 70% i den här serien. 

Frölunda ska ha bra chans att studsa tillbaka mot serieledarna medan ett desperat Linköping tippas borta mot Oskarshamn.

ANNONS: Lämna in expertens vassa systemförslag

Spiken

Växjö

Malmö har gått bättre på slutet sedan Westerholm kom tillbaka från skada och tog andra raka segern mot Oskarshamn senast. Här ställs man dock mot ett betydligt tuffare motstånd mot ett utvilat Växjö.

Spiken

Djurgården

Det finns ingen anledning till att Luleå ska vara streckade till över 70%. Djurgården behöver göra en toppinsats, men det skiljer inte så mycket mellan lagen som procenten indikerar.

Match för match

1. Frölunda – Rögle 1

Vidöppet på förhand, just nu är Frölunda favorit på oddset och att ettan ska streckas i 34% då känns bara helt galet – ta med flera tecken!

2. Malmö – Växjö 2

Växjö förlorade överraskande borta mot Oskarshamn tidigare i veckan vilket kostade laget serieledningen. Gästerna har fått vila sedan i tisdags vilket innebär längre förberedelser.

3. Skellefteå – Brynäs 1

Med tanke på Skellefteås hemmafacit den här säsongen är ettan lite väl stor favorit. Brynäs befinner sig i ett utsatt läge där poäng är livsviktigt.

4. Luleå – Djurgården 2

Luleå kommer från två raka kryss mot Färjestad och har haft svårt att bärga trepoängare senaste veckorna. Djurgården imponerar inte men värdet ligger i bortasidan.

ANNONS: Lämna in expertens vassa systemförslag

5. Färjestad – HV71

Två relativt jämna lag på papperet. HV71 har sett bättre ut sedan man förstärkte truppen för några veckor sedan. Vi går på värdesidan och lutar oss mot bortalaget.

6. Örebro – Leksand 1

Trots att Leksand varit en av säsongens stora överraskningar så hittar vi Örebro före i tabellen. Örebro är ett av seriens bästa hemmalag och mycket svårslagna på hemmaplan.

7. Oskarshamn – Linköping 2

Linköping skrällde och vann trots skador i truppen mot Frölunda. Deras bortafacit är sämst i serien, men Oskarshamn är ett lag man ska slå om spelet stämmer.

8. Modo – Västerås 2

Modo har försökt värva sig ur krisen hela vintern men det tycks inte fungera. Västerås har sett jämnare och borde vara favorit.