Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storfavoriten Degerfors garderas på min kupong

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Fortsätter storfavoriten Degerfors sitt segertåg? 

Svaret avgör om det blir stor eller modest utdelningen på måndagens Topptips. 

Jag väljer att ge mig själv chansen till de större pengarna.

Måndagens Topptips är ett utmärkt test för att se vilken typ av spelare du är. Spikar du den ”givna” ettan på Degerfors, eller går du för de större pengarna? Allt handlar givetvis om vad man är ute efter, men min inställning är att man ska spela spelet.

■■ Degerfors kliver, med rätta, in som klar favorit på Stora Valla i kväll i match 2. Fem raka segrar och Superettans vassaste offensiv där Bertilsson, Edvardsson och Dahlström fortsätter mata på är givetvis något som tilltalar det svenska folket. Många slentrianspikar ettan och går vidare. 

Den streckas dock upp i 85%, vilket i mitt tycke är för mycket på vilket lag som helst i en så pass jämn serie som Superettan.

■■ Västerås har haft en dyster säsong och är indragna i bottenstriden, men kikar man på spelarmaterialet håller det god Superettan-klass. I hemmamatchen mot DIF nöp VSK en pinne (2-2) efter mål av frontfigurerna Tronet och Safari. Här handlar det om klassisk risk/reward. 

Vill man satsa en liten peng för chansen att vinna en stor? Mitt svar är ja. Jag slänger in skrällgarderingar.

■■ Spikarna hämtar jag i stället från oddsmässigt jämnare matcher. Just nu finns tre fina alternativ i De Graafschap, Nürnberg och FC Oss som alla i skrivande stund är understreckade.

Många räds nog spiken på FC Oss i match 5 med tanke på tabelljumbons poängmässigt svaga inledning. Hemmalaget har dock haft ett rätt tufft spelschema och tog en riktigt stark pinne i den senaste hemmamatchen mot fjolårets suveräna serieledare Cambuur (2-2). Då skapade Oss mängder av chanser. Mot mediokra nästjumbon Dordrecht finns toppchans. Ettan är en fräck värdespik till låga 35%.

Ibland gäller det bara att gå åt det håll där värdet finns. I dag är en sådan dag. Sen återstår det att se om belöningen kommer, gör den det blir den riklig.

■ ■ ■

SPIKEN

De Graafschap (match 4)

De Graafschap hade spelat i den nederländska högstaserien nu om det inte vore för pandemin. Var ”klara” uppe i toppen på Eerste Divisie med bara en förlust på 29 matcher i fjol. Har fått behålla kuggarna och kommer slåss om direktuppflyttning igen. Till dryga 40% går det inte ducka värdet på spiktvåan.

SKRÄLLEN

Västerås (match 2)

Västerås vinner denna tuffa bortamatch en gång på 8-9 försök, enligt oddsen. Svenska folket menar dock att VSK bara segrar en på tjugo när de streckar ner tvåan till 5%. Visst vinner Degerfors oftast här, men jag nyper chansen till de stora pengarna och helgarderar.

FAVORIT I FARA

KuPS (match 6)

Toppmatch i den finska Veikkausliiga. De regerande mästarna KuPS har haft ett svettigt schema på slutet där de dubblerat med Europa League-spel. Föll i Rumänien mot Cluj i torsdags. Mot ett kompetent lag som Ilves, som tog poäng i båda de inbördes mötena i fjol, streckas KuPS upp alldeles för högt. Garderingstvång.

 

ANNONS:
Expertens systemförslag: