Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stockholmsbo tog hem Drömvinsten

Jättevinsten är en av de största någonsin i Sverige. Foto: Svenska Spel
– Det här är den fjärde största vinsten hittills. Det är fantastiskt att det verkar ha blivit en sommartrend att pricka in den. Förra vinsten var också i Stockholm på sommaren, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel. Foto: Magnus Jönsson

Svenska spel söker efter en storvinnare efter lördagens Lottodragning.

Raden var inlämnad i Stockholm och den som fick in trippeln blir nu 160 miljoner kronor rikare.

– Jag kommer att jobba på hela natten. Det blir inte mycket vila innan vi har hittat personen, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.

MILJONRADEN

Vinnande rad på Lotto 2 var: 1 4 11 19 25 26

Vinnande rad på Joker var: 9 5 6 8 3 5 7

Vinstsumma Drömvinsten: 159 838 152 kronor

Den så kallade "Drömvinsten" har byggts på och byggts på. Och när den till slut satt under lördagskvällens Lottodragning så var det med en trippel som jättevinsten föll ut. Den värdefulla lottokupongen hade utöver alla sju rätt på Lotto 2, även de två första siffrorna rätt i sin Jokerrad.

– Det här är den fjärde största vinsten någonsin. Det är fantastiskt att det verkar ha blivit en sommartrend att pricka in den. Förra vinsten var också i Stockholm på sommaren, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel.

"Lurigt på sommaren"

Den än så länge okända vinnaren som lämnade in lottoraden i Stockholm blev under lördagskvällen närmare 160 miljoner kronor rikare.

Nu är det upp till Pierre Jonsson att hitta den eller de som vunnit och förklara vad som hänt.

– Vi vet av erfarenhet att det är lurigt på sommaren. Många lämnar in sina lottorader innan de åker på semester, säger Pierre Jonsson.

Det blir över 20:e gången han kommer med det minst sagt chockartade beskedet.

– Man måste vara försiktig när det handlar om så mycket pengar. När det är vinster på upp till tre miljoner kronor kan vinnaren se den nya sommarstugan framför sig. Men 160 miljoner kronor går inte att förklara.

Kan ta veckor att sjunka in

Vad säger de som vinner?

– Det brukar faktiskt ta upp till två veckor innan de verkligen förstår vad som hänt, Pierre Jonsson.

Vad skulle du själva göra om du vann?

– Oj, det skulle vara spännande. Någon form av glädjeskutt skulle det bli. Kanske en ny sportbil av något slag och så pengar till välgörenhet, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!