Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan tillbaka – attraktiv spik

Brynäs ser motiverat ut.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stjärnan är tillbaka från skada och gör tvåan till en attraktiv spik!


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här 

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Rögle

Vill man undvika storfavoriterna som spik på kupongen är Rögle ett bra förslag till blygsam spelprocent. Gästerna har levererat hockey på en hög nivå senaste veckorna och har flera kedjor som producerar framåt.

Skrällen

Brynäs

Brynäs har sett inspirerade ut efter landslagsuppehållet. Segern i prestigemötet mot Leksand kan ha varit vändningen på deras säsong. Luleå har inte glänst och riskerar att dra mycket spel till sig.

Match för match

1. Luleå – Brynäs 1

Luleå har dominerat mot Brynäs senaste året och kan stoltsera med fyra raka segrar mot kvällens motstånd. Hemmalaget har fått tampas med skador på backsidan och har aldrig hittat någon riktig rytm i spelet.

2. Malmö – Rögle 2

Rögle fick tillbaka viktige Brithén i veckan och oddsmarknaden tycks gilla bortasidan. Malmö har spets med namn som Pääjärvi och Söderberg men spelet har inte fungerat hittills. Streckas från höger.

3. Skellefteå – Djurgården 1

Skellefteå åkte ur CHL i veckan men formen i SHL är det inget fel på. Gästerna har Högström och Nilsson på skadelistan. Ettan förväntas bli kraftigt överstreckad på kupongen, gardera!

4. Linköping – Leksand 2

Leksand stod för en mäktig vändning mot Klagenfurt i veckan som innebar avancemang i CHL. Linköping har tänt till och spelar med större vilja, som en följd har segrarna börjat komma. Håll koll på streckprocenten.

5. Timrå – Färjestad 2

Timrå tycks ha vaknat till liv! Efter den miserable inledningen på säsongen har man nu tagit tre raka segrar. Även FBK:s formkurva pekar på uppåt. Vi sätter frågetecken kring hemmalagets försvar.

6. Växjö – Oskarshamn 1

Hett smålandsderby där Växjö kliver in som storfavorit. Regerande mästarna upplever lite av en formsvacka. Oskarshamn släppte in två mål i boxplay mot Timrå och ställs nu mot ett av seriens vassaste powerplay.

7. Örebro – Frölunda 1

Örebro har varit tydliga inför matchen med att man vill spela sitt eget spel. Det kan räcka långt mot ett sargat Frölunda. Friberg är fortsatt på skadelistan för gästerna.

8. Djurgården – AIK 1

Stockholmsderby på den undre halvan av tabellen. AIK har varit jämnare medan Djurgården visat högre toppar under seriens gång. Ta med flera tecken på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: