Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Står inte emot Salah i toppform

Mohamed Salah
Foto: CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: OLLE SPORRONG

Liverpools fina form håller i sig. 

Brighton får äntligen utdelning på sitt spelövertag!

Spiken

Liverpool

Liverpools flödande anfallsspel har visat sig för svårt att hantera för lag som United, Arsenal och Porto. Med Salah i storform har jag svårt att se Wolverhampton stå upp defensivt. Hemmalaget saknar dessutom spelare som Neves, Marcal och Jonny som annars hade fått starta.

Skrällen

Brighton

Brighton har ett bättre grundspel än vad Saints visat upp under säsongen. Målet som Maupay gjorde i slutminuterna kan förhoppningsvis för Brightons del vara förlösande då man haft svårt att förvalta sina målchanser.

Match för match

1. Wolverhampton – Liverpool 2

Wolverhampton har haft problem med målskyttet. Under en period blev Hwang het och låg bakom majoriteten av Wolves mål men på slutet har laget endast producerat ett mål framåt på fyra senaste matcherna. Liverpool däremot har sett smått briljanta ut sedan landslagsuppehållet. Firmino, Keita, Jones och Gomez saknas fortfarande för gästerna. Sund tvåa.

2. Watford – Manchester City 2

Watford gjorde en bra match mot Chelsea utan att få med sig några poäng. Chelsea avgjorde sent i andra halvlek och Watford var aldrig riktigt nära att kvittera när väl Chelsea backade hem. Manchester City radar upp segrar men det var nära att det blev poängtapp mot Aston Villa senast. De Bruyne, Stones, Walker och Laporte är osäkra till spel för City, avslag.

3. Newcastle – Burnley 1

Nyckelmatch för Howes Newcastle i bottenstriden. Planen var att ta den första segern sedan Howe tog över hemma mot Norwich men ett tidigt rött kort satte käppar i hjulen för den idén. Nu får man en ny chans mot ett mediokert Burnley. Gästerna gnetade till sig en poäng borta mot Wolves tidigare i veckan men det är den andra bortamatchen på kort tid nu.

4. Southampton – Brighton 2

Brighton går in till mötet med åtta kryss på sina tio senaste matcher. Stjärnskottet Lamptey hoppade in och stod för assisten som räddade poäng borta mot West Ham förra omgången. Brighton har ett enormt sparkapital i Lamptey om han kan hitta formen igen efter sin skada. Både Webster och Sarmiento fick kliva av skadade senast för Brighton. Spelvärd tvåa!

5. Barnsley – Huddersfield 1

Det var inget bländande spel i premiären för Poya men det blev poäng. Kan han lyckas implementera sin spelstil har Barnsley potential att lyfta i tabellen. Huddersfield fortsätter att vara väldigt ojämna men det är mycket på grund av skadesituationen. Inför helgens möte saknas Vallejo, Rowe, Rhodes, Pipa och Hogg. Oddsbolagen har matchen som helt jämn.

6. Blackburn – Preston 1

Blackburn kommer från en imponerande insats borta mot Stoke. Trots att man hade lite boll kunde man kontra och skapa bra målchanser. Blackburn har mer spets framåt och med vad man presterat på slutet ska man vara favorit. Även Preston stod för en bra insats förra omgången när laget plockade poäng från serieledarna. Ettan ser ut att bli rejält överstreckad...

7. Blackpool – Luton 2

Blackpool har sett väldigt baktunga ut senaste månaden. Man släpper inte till speciellt mycket mål men man lyckas inte heller producera tillräckligt med målchanser framåt. Hemmalaget har gått fem raka matcher utan en seger. Maxwell, Virtue-Thick och Ward återfinns på skadelistan. Stewart är ett frågetecken inför helgen. Det är högt värde i bortasidan till 27%.

8. Bristol City – Derby 2

Derby gör en helt otrolig säsong med tanke på vad man haft emot sig med omständigheterna runt klubben. Efter ytterligare poängavdrag ser möjligheten att klara sig kvar i ligan väldigt små ut. Det har inte påverkat spelet, tvärtom har man plockat poäng mot ettan och tvåan i tabellen på slutet. Bristol saknar Cundy och King. Derby har Buchanan borta till mötet.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Kvällskupongen

■■ Det är en högintressant kupong med flera toppmatcher från runt om i Europa. 

Jag väljer att gardera upp formsvaga PSG som fortsätter att dra väldigt mycket streck till sig. Vi fick återigen se laget stå för en svag insats i veckan när man tappade poäng hemma mot Nice. 

Spiken hämtar jag från Der Klassiker där Bayern München möter ett decimerat Dortmund utan flera av sina bästa spelare.

Systemförslaget

1. Roma – Inter X2

2. Napoli – Atalanta 1X2

3. Dortmund – Bayern München 2

4. Real Sociedad – Real Madrid 1 2

5. Atletico Madrid – Mallorca 1X

6. Watford – Manchester City 1X2

7. Lens – Paris SG 1 2

8. Lille – Troyes 1 2

288 rader, spelstopp 17.59