Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ställer till det för flera av topplagen

Rögle vinner Skånederbyt.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Starkt hemmalag spelar sig ur formsvackan ikväll. CHL ställer till det för flera av topplagen.

■ Det är hockeytorsdag med full omgång från SHL. Flera av lagen har varit i gång tidigare under veckan med spel i CHL med varierande resultat. Det kan innebära mer resande och sämre förberedelser inför kvällens matcher.

■ Regerande mästarna Växjö har gjort flera förändringar från förra säsongen men det är ett lag som kommer vara med och slåss om guldet i slutet av säsongen. Efter några sämre insatser har man chansen att studsa tillbaka mot ett Oskarshamn som överpresterat sett till hur laget spelat. Matchen har lite av en derbykaraktär och det tror jag räcker för att få Lakers att tända till.

■ Det ligger 400 000 kr extra i potten på kvällens Bomben. Rögle ser oförskämt bra ut och med Brithén tillbaka i laget får man ytterligare spets framåt. Malmö har däremot inte levt upp till förväntningarna även om det sett bättre ut senaste veckorna. Värdet på kupongen finner jag i matchen mellan Örebro och Frölunda där jag tror att hemmalaget kan få en rejäl islossning mot ett hårt matchat bortalag.

Matchlistan

Linköping – Leksand 2

Leksand hade det jobbigt förra veckan men studsade tillbaka med en mirakulös vändning hemma mot Klagenfurt i CHL-slutspelet. Linköping har höjt sig med ett fysiskt spel senaste matcherna.

Luleå – Brynäs 1

Luleås trupp är på pappret nivån över Brynäs och det syns om man tittar på inbördesstatistiken. Luleå har vunnit fyra raka matcher mot Brynäs. Trots det känns oddset snålt på hemmasegern.

Malmö – Rögle 2

Skånederby där Malmö har haft fördelen av längre vila då Rögle spelade CHL tidigare under veckan. Gästerna får tillbaka stjärncentern Brithén i laget. Rögle har presterat bättre och får tipset.

Örebro – Frölunda 1

Örebro har tagit majoriteten av sina poäng på hemmaplan. För Örebros del har mycket handlat om Abols. När han producerat har laget vunnit men man måste få igång flera kedjor. Vidöppet!

Skellefteå – Djurgården 1

Skellefteå åkte ur CHL mot Sparta Prag. Lindström saknades då och är osäker till spel inför kvällens match. Mascherin, Salomonsson och Hawryluk saknas sedan tidigare. Svagt odds på Skellefteå.

Timrå – Färjestad 2

Timrå befinner sig i sin bästa period på hela säsongen då man vunnit tre raka matcher. Laget har dock ställts mot relativt enkelt motstånd. Svårare nu mot ett stjärnfyllt Färjestad. Tvåan plockas!

Växjö – Oskarshamn 1

Smålandsderby där Växjö kommer från en svag insats i CHL tidigare under veckan. Hemmalaget har släppt in minst fyra mål i tre raka matcher vilket inte är vana vid att se. Växjö ska vara favorit.

Monaco – Real Sociedad 2

Det är jämt i toppen av gruppen men man vill komma etta för att för slippa spela ytterligare en slutspelsomgång. Monaco saknar Fabregas och Matazo. Förra mötet mellan lagen slutade 1-1.

Dagens bästa spel

Växjö – Oskarshamn 1

Odds: 1,76

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 

Trippeln

1. Växjö – Oskarshamn 1

Odds: 1,76

2. Timrå – Färjestad 2

Odds: 1,90

3. Malmö – Rögle 2

Odds: 2,35

Trippelodds: 7,85

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Bomben

A. Malmö – Rögle

1, 3 – 2, 4, 5

B. Skellefteå – Djurgården

2, 3, 5 – 2, 4

C. Örebro – Frölunda

1, 3, 5 – 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här