Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelvärdet är högt – flera lag överskattas

Foto: DAVID BLUNSDEN./ACTION PLUS/SHUTTERST / DAVID BLUNSDEN./ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERST
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Stryktipset tuffar vidare. Ännu en intressant kupong rullas ut. 

Den bjuder på rejält spelvärde där lag som Newcastle och Swansea överskattas rejält. 

Manchester City tar dock revansch och spikas. 

Stryktipset har verkligen fått upp ångan under hösten 2020. Förra lördagen fick vi tio nya Stryktipsmiljonärer och totalt i år är antalet miljonvinster uppe i 47 stycken. Det är en blandning av tjurighet och ett aldrig tappat hopp som gör att man fortsätter gneta på mot den där storklonken. Förra veckan var jag riktigt nära där jag rök på en gubbgardering (etta tvåa) i QPR - Middlesbrough. Extra tungt när jag hade X2 som första val på mitt system här på Expressen. Där flög 1,5 mille ut genom fönstret…

Som alltid är den enda vägen att borsta av sig och gå vidare. Det kommer nya chanser. Som nu! Det är återigen en svår kupong som ska kunna ge bra klirr i kassan om man hamnar rätt. 

Det finns ett gäng favoriter som övervärderas rejält av det svenska folket. De värsta är Everton, Newcastle, Swansea, Blackburn och Luton. Alla är alldeles för högt streckade sett till oddsen. 

■■ Det är en bra idé att tänka till rejält runt de lagen. 

■■ Vilka av dessa dåliga streck vågar jag ta bort helt för att öka värdet på kupongen? 

Just nu känns Newcastle i match 3 som ett klart vettigt gäng att rösta bort denna runda. Oddset på Skatorna har bara fortsatt krypa upp och ligger i skrivande stund på 2,55. Det är innebär att de är värda runt 40%, i nuläget är de överprisade rejält till 55%. Newcastle har sett tämligen bedrövliga ut spelmässigt. Blev avklädda i den senaste hemmamatchen mot Brighton (0-3) och var ytterst nära att åka ur mot League Two-gänget Newport i Ligacupen i veckan. 

■■ Burnley har fått tillbaka Tarkowski i mittlåset och bör kunna trenda uppåt. X2 räcker gott till fint värde. 

I match 11 ser tipparna ut att bli bländade av de vita svanarna från Wales. Swansea är dock ingen favorit jag tyr mig till. Tvärtom. Över 55% på ettan är alldeles för mycket. Det svenska folket gillar säkerligen Swanseas sju poäng på de tre inledande matcherna, men insatserna i sig har inte varit mycket att imponeras av. En riktigt turlig vinst mot Preston, noll mål framåt hemma mot Birmingham och så vinst mot seriens sämsta lag Wycombe. 

■■ Här gästar ett stabilt och väloljat maskineri i Millwall som gjorde en stark match mot topptippade Brentford förra lördagen. 

■■ X2 tar bort över hälften av alla kuponger. Bra väg att gå. 

Förra veckan valde jag att chansspika Öster borta mot Brage. Jag gör samma drag i Superettan även denna vecka. Går emot Brage alltså. Match 13 är hyfsat jämn oddsmässigt men Örgryte har gång efter annan visat hur starka de är hemma på Gamla Ullevi. Jag är inte särskilt oroad över derby-insatsen mot GAIS som var underkänd. Innan dess hade Öis tagit fem raka hemmavinster, bland annat mot Jönköpings Södra. Brage saknar fortsatt ett par spelare och är inget gräslag. Visserligen lite hög streckning på ettan, men när ett par andra överstreckade favoriter tas bort kan det här bli den perfekta kombinationen mot miljonerna. Spiketta! 

SKRÄLLEN

Brighton (match 2)

De två lagen som kanske har imponerat mest spelmässigt. Evertons seger i Ligacupen i veckan blev dock dyrköpt när både Richarlison och Allan klev av med skador. Blytunga avbräck om de inte kan delta. Brighton har varit värda så mycket mer poängmässigt. Om stolpe ut blir stolpe in så kan de inte räknas bort här. Ner mot 10% på tvåan måste nypas. 

SPIKEN

Manchester City (match 1)

En match som inte bör missas. Här utlovas målgaranti. Leeds kommer visserligen från två raka vinster, men har släppt till väldigt mycket chanser bakåt. Tre mål i baken hemma mot usla Fulham, var ska det då sluta när ett av världens giftigaste anfall kommer på besök? Tvåan spikas utan ångest. 

FAVORIT I FARA

Luton (match 11) 

Luton klarade sig med nöd och näppe kvar i The Championship i fjol. Har inlett poängstarkt, men lär knappast slåss på den övre halvan. Att gå in som stora favoriter till en match är inget Luton är vana vid och det är inte givet att de trivs med att hålla i taktpinnen. Visst står jumbon Wycombe på andra sidan, men att ettan ska streckas till 75% är vansinne. Helgardera helst. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: