Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Speltips Sverige - Tjeckien: Ett drömläge för Sverige

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dags för revansch för stornationen efter senaste årens misslyckande i VM-kvalen.

Högt spelvärde på Bomben med extra jackpot!

■■ Slutfasen av VM-kvalet ska avgöras och de sista lagen koras för kommande mästerskap. Det kommer att bli dramatiskt på flera håll men för oss svenskar råder det inget tvivel om att mötet mellan Sverige mot Tjeckien är den stora höjdpunkten. Sverige har alla förusättningar för att vinna. Tjeckien har i princip halva laget borta från när man spelade EM senast och Sverige har visat upp ett otroligt starkt spel hemma på Friends.

Det man måste se upp med är Tjeckiens fasta situationer, där är tjeckerna sylvassa.

■■ Dagens bästa spel hämtas från en annan av playoff-matcherna. Det är mötet mellan Italien och Nordmakedonien. Italien missade VM på grund av Sverige senast. Trots att man dominerade båda tillställningarna så lyckades man inte få hål på Sverige. Nu går man till det här playoff-spelet som regerande europamästare. Man hade chansen att gå till VM både en och två gånger i höstas men misslyckades båda gångerna. Nu möter man ett defensivt svagt Nordmakedonien på hemmaplan, Italien hade inte kunnat få en bättre lott.

I och med att det är en direkt avgörande match kommer Nordmakedonien behöva chansa vid underläge och det finns få bättre lag i världen när det kommer till kontringsspel än Italien. Jag väljer att spela Italien med handicap -1,5 till oddset 1,54.

■■ Det är 300 000 kr extra i potten på Bomben och fyra matcher att försöka bena ut. Både Italien och Sverige håller jag som favoriter medan Portugal och Wales kan få det svårt i sina respektive matcher.

Portugal har inte fått till spelet senaste samlingarna.

Matchlistan

Italien – Nordmakedonien 1

Italien borta tagit direktplatsen till VM i sin grupp men slarvade bort den sista två omgångarna. Nu fick man en tacksam lottning mot ett defensivt svagt Nordmakedonien. Allting talar för ettan.

Portugal – Turkiet 1

Portugal har inte imponerat i kvalspelet och kommer från två svaga insatser senaste samlingen. Jämför man trupperna är Portugal ett betydligt bättre lag men ettan står i för lågt odds.

Sverige – Tjeckien 1

Sverige har både Krafth och Ibrahimovic avstängda till mötet. Tjeckien har i princip halva laget borta. Namnen som sticker på skadelistan ut är Schick och Coufal. Drömläge för Sverige hemma.

Wales – Österrike 2

Wales saknar skadade Moore och varken Ramsey eller Bale har visat någon vidare form i sina respektive klubblag. Jag håller Österrike som favorit inför det här mötet, värdetvåa!

Skottland – Polen 2

Både Polen och Skottland får ett genrep inför kommande playoff men vi lär se flera byten. Skottland är vanligtvis svårslagna på hemmaplan men det finns mer spetskvalitéer hos gästerna, tvåa.

Brasilien – Chile 1

Brasilien har redan säkrat avancemanget i gruppen och förväntas rotera på flera positioner i startelvan. Chile är i desperat behov av poäng för att kunna VM-slutspelet. Avslag på hemmasegern.

Colombia – Bolivia 1

Skillnaden mellan Bolivia på hemma och bortaplan är som natt och dag. Man kan inte dra fördel av den höga höjden. Nu kommer man med ett relativt ungt lag. Colombia ska vara jättefavorit till vinst.

Paraguay – Ecuador X

Paraguay är redan avhängda i gruppen men man kommer inte att lägga sig platt inför hemmapubliken. Ecuador har haft problem med målskyttet på bortaplan. Ecuador är lite väl stor favorit just nu.

Dagens bästa spel

Italien – Nordmakedonien: Italien -1,5 hcp.

Odds: 1,54

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Bomben

A. Sverige – Tjeckien

2, 3 – 0, 1

B. Portugal – Turkiet

0, 2, 3 – 0, 2

C. Italien – Nordmakedonien

2, 3 – 0, 1

D. Wales – Österrike

0 – 0, 1

192 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset