Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Speltips söndag: Allsvenska mötet blir öppet och målrikt

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Krisen är total i bottenlaget.

Deras svaga försvarsspel talar för en målrik tillställning och vi är inte sena med att hugga på överspelet.

■■ Krisen i Sundsvall är total efter att man kollapsade helt och hållet sista tio minuterna mot Degerfors. Det var matchen man behövde och förväntades vinna mot bottenkonkurrenten.

En taktisk miss från tränaren som valde att gå över till en fembackslinje med tre nya backar kostade segern.

När Sundsvall ställts mot bättre lag har Sundsvalls försvarsspel sett horribelt och vilset ut. Norrköping spelar med mycket fart och trivs med att sätta press på sina motståndare.

Jag tror att vi får sen öppen och svängig tillställning med gott om målchanser (framförallt för Norrköping) och väljer därför att spela över 2,75 mål i matchen till oddset 1,75.

■■ På Bomben är Milan och Everton de stora favoriterna i kraft av motivation men det är inga lätta uppgifter man har framför sig. Brentford har gått riktigt starkt i ligan senaste veckorna och Evertons problem mot lag på den undre halvan fortsätter efter den bleka insatsen mot Watford senast. Milan möter ett Atalanta med en otroligt hög högsta nivå.

Villarreal mot Sociedad känns också vidöppen men det är en match där det kommer vara ett stort fokus på bollinnehavet vilket talar för en målsnål tillställning.

Matchlistan

Leeds – Brighton 1

Dallas, Ayling, James och Roberts missar matchen för Leeds. Bamford är tveksam till spel. Sarmiento och Mwepu är frågetecken hos gästerna. Moder saknas sedan tidigare. Vidöppet inför!

West Ham – Manchester City 2

City går in till mötet med två segrar i ryggen där man haft målskillnaden 10-1. Ligan är det enda man har kvar att spela för och man förväntas matcha bästa möjliga lag. Tuff uppgift för WH.

Häcken – Kalmar 2

Saddiq och Larsen är borta för Häcken. Kalmar har Skrabb och Sachpekidis som frågetecken inför mötet. Kalmar jagar sin tredje raka seger. Oddset 3,96 på bortasegern är alldeles för högt - värde!

Hammarby – AIK X

Hammarby har blivit nollade i två raka matcher och ställs nu mot seriens bästa försvar. AIK kommer stärkta från tre raka nollor. Nordfelt är osäker till spel efter att ha missat förra omgången.

Everton – Brentford 1

Mina, Delph och Townsend är borta från spel för hemmalaget. Brentford har redan säkrat kontraktet men spelar för en plats på den övre halvan av tabellen. Canos är tillbaka i spel för Brentford.

Degerfors – Helsingborg 2

Skadeläget ser något ljusare ut för Degerfors men man saknar fortfarande flera spelare och kommer tvingas laborera om i startelvan. Helsingborg ser betydligt bättre ut - tvåan gillas till 2,75.

Göteborg – Varberg 1

Göteborg inledde säsongen starkt men kommer nu från tre raka förluster. Varberg är svåra att bryta ner och kommer att göra det obekvämt för IFK. Trots hemmaplan känns 1,81 lite lågt.

Norrköping – Sundsvall 1

Sundsvall saknar flera viktiga spelare. Förra matchen fick dessutom Engblom kliva av skadad och är nu osäker till spel. Norrköpings formkurva pekar spikrakt uppåt. Ettan känns given här.

Dagens bästa spel

IFK Norrköping – GIF Sundsvall: Över 2,75 mål.

Odds: 1,75

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Bomben

A. Everton – Brentford

1, 2, 3 – 0, 2, 3

B. Milan – Atalanta

2, 3, 4 – 1, 3

C. Villarreal – Real Sociedad

0, 1 – 0, 1

216 rader, spelstopp 17.29

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset