Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelproffset: Det vankas strålande spelvärde i kväll

Foto: CARLOS PARRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Landslagsfest på Europatipset. 

Då vankas det strålande spelvärde. 

Bosnien och Skottland är två rejält överskattade favoriter som bör garderas eller chansas bort helt. 

Bästa spikarna hittas i Sydamerika. 

Det är ett roligt Europatips som målas upp denna torsdag. Främst på grund av att det är så många favoriter som övervärderas. Jag har plockat ut två överstreckade lag som jag absolut kommer att gardera eller plocka bort helt från kupongen. Där finns nämligen de stora pengarna att hämta. 

I match 4 stöter två lag som känner varandra väl samman på Hampden Park i Glasgow. Skottland och Israel har stött på varandra tre gånger i Nations League de senaste åren med varsin seger och ett kryss som resultat. Två av matcherna har spelats här i Skottland där Israel knappast varit utspelade i någon av dem. Målsprutan Zahavi, nu i PSV, har gjort mål i bägge de drabbningarna och kan avgöra matcher på egen hand. Och det dryper inte direkt av vinnarkultur hos skottarna. Här får hemmalaget dessutom klara sig utan bästa backen Tierney och ordinarie mittfältaren Armstrong på grund av covid-19.  

■■ Att ettan streckas upp till 65% är alldeles för mycket. Jag chansar bort den helt och kör X2 som rensar fint.  

  

Nordirland är inget roligt lag att möta. Det sparkas och det springs och sätts inga fingrar emellan. På senare tid har det bland annat räckt till poäng mot lag som Nederländerna hemma och Rumänien borta. Lyckas gästerna få de lite mer ömtåliga bosnierna på dåligt humör har de alla chanser att skapa nerv i den här playoff-semin mot EM. 

■■ När ettan i match 7 överstreckas å de grövsta upp till 70% är det bara att hoppas att fysik slår klass och gardera hela vägen. 

■■ Tvåan till 10% är ett måste att plita med. 

 

Spikarna då? Jag lutar åt att både Ungern och Uruguay är vettiga singelstreck. Ungern i match 5 har visat klass på slutet där de bland annat slog Turkiet borta i den förra landslagssamlingen. Visserligen saknas ett par spelare på grund av covid-19, men det gäller även för bulgarerna. Bulgarien är inte något vidare landslag med spelare främst från den rätt svaga inhemska ligan. Tvåan är en vettig spik om den håller sig under 50%.   

När det gäller kategorin ”säkra” spikar håller jag mig främst till Argentina i match 11. Offensiven håller högsta världsklass, även om Otamendi knappast är någon försvarsgeneral att dö för. De spelar inte så stor roll här då Ecuador är för svaga för att kunna hota på bortaplan. Ettan streckas högt men är trygg.   

  

SPIKEN 

Uruguay (match 12)

Chile har faktiskt aldrig vunnit en kvalmatch borta mot Uruguay. Med en ålderstigen trupp, där Vidal och Sanchez fortfarande är de stora stjärnorna, ska det inte ske nu heller. Uruguay saknar ett par skadade spelare, men kommer kunna ställa ett tungt lag på banan ändå. Med Suarez på topp, rutinerade Godin i mittlåset och Juventus Betancur på mitten. Runt 50% är det fint värde på ettan. 

SKRÄLLEN

Elfenbenskusten (match 10)

Belgien rankas som världens bästa landslag. Till denna samling har dock en rekordstor trupp på 33 spelare tagits ut. Flera kanoner lär således vilas när Martínez får chansen att testa nytt. Elfenbenskusten har dock inga andra matcher att tänka på och borde ställa en slagkraftig elva på banan. Då osar den klass med spelare som Pépé, Cornet, och Zaha. Bra läge att gardera favoritettan som streckas över 80%.  

FAVORITEN I FARA

Island (match 3)

Island har en tuff utmaning framför sig i denna viktiga playoff-semi. Rumänien är ett lag på framfart och har radat upp bra prestationer det senaste året. Kommer från en stark vinst borta mot Österrike i Nations League och kan absolut störa ett Island som inte håller samma klass som för några år sedan. Darrig favoritetta som dessutom överstreckas. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: