Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spelbolaget ger nu tillbaka 3,8 miljoner

Lennart Käll, vd på Svenska Spel. Foto: Peder Lingden

Sammanlagt 25 300 svenska pokerspelare blev utsatta för fusket.

Nu betalar Svenska Spel igen 3,8 miljoner kronor till de drabbade.

– Vi behöver inte betala igen pengarna, men vi vill göra det, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Det var under februari månad som Svenska Spel gick ut och informerade om att de stängt av och polisanmält 15 spelare på sitt pokernätverk då det fanns misstankar om att de använde sig av otillåten programvara, så kallade poker-robotar.

Sedan dess har Svenska Spel och företaget som levererar pokerklienten, Boss Media, lagt stora resurser på att kartlägga det otillåtna spelet.

"En lång process"

Miljontals händer har analyserats och validerats och nu när de är klara med det arbetet visar det sig att hela 25 300 kunder på Svenska Spel drabbats av fuskarna.

– Det har varit en lång process men nu är vi klara. Det är några miljoner händer som vi har gått igenom tillsammans med företaget som levererar pokerklienten, säger Svenska Spels vd Lennart Käll.

Misstänker du att du är en av dem som blivit utsatt för pokermyglarna?

I så fall kan du vara lugn.

"Inte tillräckligt bra spelmiljö"

Svenska Spel har nämligen lovat att informera alla som blivit utsatta och sammanlagt kommer företaget att återbetala de 3,8 miljoner kronor fuskarna tjänat på sitt ohederliga spel.

– Just i det här fallet hade vi inte tillräckligt bra spelmiljö. Det tog fyra månader från att vi fick tipset till att vi kollade upp det och det är inte godkänt. Därför blev beslutet att kompensera de som blivit drabbade enkelt. De flesta kommer att få igen mellan 10 och 500 kronor, men det finns även några stycken som kommer att få igen över 5 000 kronor, säger Lennart Käll.

För att det inte ska ske igen har Svenska Spel sett över sina säkerhetsrutiner.

– Nu har vi bättre övervakning på det som sker. Vi har nya rutiner, nya metoder och vi har kollat över medarbetarna. Liknande regelbrott kommer vi att upptäcka från och med nu, säger Käll.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!