Christian Sellergren, 21, spelade bort hundratusentals kronor på nätpoker och tog sitt liv i november 2006. Nu vill ett spelbolag locka tillbaka honom som kund.
Christian Sellergren, 21, spelade bort hundratusentals kronor på nätpoker och tog sitt liv i november 2006. Nu vill ett spelbolag locka tillbaka honom som kund.

Spelbolag vill locka tillbaka spelare efter hans död

Publicerad
Uppdaterad
Tidigare i år berättade Expressen om Christian Sellergren, 21, som tog sitt liv efter att ha spelat bort hundratusentals kronor på nätpoker. Ett halvår senare vill spelföretagen locka tillbaka honom genom att sätta in pengar på hans spelkonto.
– Det gör fruktansvärt ont, säger Christians mamma Pernilla Sellergren till Expressen.se

Vanligt erbjudande


I ett brev från Partypoker.com berättar företaget att de saknar Christian som kund och för att visa att de verkligen menar det har satt in 25 dollar på hans spelkonto. En vanlig typ av reklamerbjudande, som blir makaber eftersom Christian inte längre är i livet.
Pernilla Sellergren tycker att marknadsföringen hade varit lika illa ifall den skickats till någon som varit vid liv.
– Jag tänker på alla människor som kanske är fast i ett beroende och får ett sånt här brev som kan locka tillbaka de igen, säger hon.

Snarlik e-post


Förutom brevet har hon märkt att Christian har fått flera liknande erbjudanden från andra nätpokerföretag via e-post.
– Det är som att bjuda en alkoholist på ett glas sprit, tänk om Systembolaget skulle börja skicka hem brev med att de bjuder folk som inte varit och handlat på ett tag på en sjuttiofemma, säger hon.

Omtalat fall


Efter att Expressen i början av året skrev om Christians självmord har det varit ett omdiskuterat fall. Pernilla Sellergren har startat en hemsida där hon delar med sig av Christians öde och sitt sorgearbete.
– Både självmord och olika former av missbruk är tabu att prata om, och vi har drabbats av båda. Man måste vara öppen och prata om de här problemen i samhället, säger hon.
I söndags blåste SVT:s Agenda liv i debatten kring spelberoende igen i ett inslag om hur 200 000 svenskar numera spelar poker på internet. I programmet berättades om Christians öde och programmet går i repris i kväll, tisdag, klockan 23.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag