Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vi försörjer travet – ni ska veta hut

Gör slut, Travsporten!

Sätt er ner, travtränare! 

Om ett år är vi borta om tramset fortsätter...

Avtal är till för att hållas. Men när bara EN partner levererar och den andra bara tar så är det tid att bryta. Dags för Travsporten att ta ut skilsmässa från Galoppen. 44 år med enmansorkester får räcka. Knottrar sig på armarna när jag tänker på det. 

10% av spelnettoöverskottet vi spelare lägger på travspel går till galoppen! 

Kan tycka travsporten i kulturbärande syfte sponsrar sina hästkusiner med 3% av spelöverskottet. 1,5% i underhåll till galoppen och 1,5% till övriga grenar såsom fälttävlan, dressyr med mera. Hoppningen har ju sina FB-sidor, telefonslingor och billig arbetskraft så de reder sig själva kanske. 

Avtalsbrott, säger galoppen. En duktig skilsmässoadvokat skulle troligen hävda att det inte är några problem med ett nytt bolag och med annan spelleverantör för att ändra ägarbilden. I teorin alltså. Alternativet är ju att galoppen får hela nettot från det som genereras via spel på sin egen sport. Då tar man 1,5% på totalöverskottet alla dagar i veckan.

Ser man på 2017 så skulle dessa 7% extra ge ytterligare 125 miljoner till travsporten per år.

En del av det skulle kunna förbättra både information- och underhållningsvärde för oss spelare. På bana, i TV- och webbformat. Apropå travspel, måste citera politikern och den gamle försvarsministern, Anders Björck, gällande travtränare och informationsgivning. ”NI SKA VETA HUT!”.

Det är vi spelare som försörjer den här sporten! Om det inte vore för oss så skulle ni köra om halvkilospriser från Gävle och Karlstad... 

De här feodalherre-fasonerna måste upphöra inom travet. Dra nytta av regler när det passar och sedan ignorera skyldigheterna mot spelarna. Det handlar om yrkeskunskap som de flesta klarar av. Varför inte alla?

Stryk om ni inte klarar få hästen till start med angiven utrustning.

Hästägare ska ej belastas med start- och resekostnader vid informationsstrykningar.

Kännbara böter och avstängning. Ni skall leverera information och inom angivna tidsgränser, oavsett om ni finner den betydande eller ej. 

Det kallas rättvisa spelförhållanden och spelsäkerhet.

Som att ett Premier League-lag annonserar bästa startelvan och så startar två ”junnisar” på topp i stället. 

Inte så stor betydelse tycker Walmann, Bergh och Co. Ett lag består av elva spelare, inte säkert det påverkar utfallet. Spelsäkerhet... Har bestämt mig. 

Blir speluppehåll i de olika andelsbolagen jag är med i gällande travets olika poolspel. Tills det blir mer intressant för oss spelare. Och säkrare...

 

BORGS BOMB

Bournemouth tar tre pinnar i premiären

Premier League-premiär till helgen! Många av topplagen har haft nyckelspelare på extra VM-ledighet. Jag satsar på ett ”osexigt” möte och spelar Bournemouth att vinna (2.05) mot Cardiff.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!