Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spanska superlagen stöter på nya problem

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

För andra dagen på raken finns det 250 000 extra kronor i potten på Topptipset. 

Champions League står på schemat där jag väljer sida för ett för lågt streckat Atalanta och hoppas att båda Madridlagen kan få problem igen.

ANNONS: SPELA EXPERTENS 108-RADERS SYSTEM

Den andra gruppspelsomgången i Champions League är redo att spelas. Sex matcher finns med på kvällens Topptips. Och det är en hel radda storklubbar som kliver in i hetluften. Förra rundan var det flera av dem som inte imponerade.

 

■■ Men vi börjar i match 2, där varken Atalanta eller Ajax gjorde bort sig sist. Det här har förutsättningar att bli en riktig tv-match med många mål. Det svenska folket verkar inte tro så hårt på Atalanta som bolagen gör. En anledning kan vara 1-3-förlusten hemma mot Sampdoria i kombination av Ajax överkörning av Venlo i ligaspelen. Atalantas torsk tar jag dock med ro, med en sådan spelstil kommer det förluster ibland. Sett till matchen hade Atalanta 70% bollinnehav och blev bortkontrade. Och jag är inte så säker på att en 13-0 vinst, där Ajax spelade med en man mer i en halvlek mot ett uselt motstånd, är den bästa uppvärmningen. 

Jag rankar Atalanta högre, speciellt i Bergamo, och när ettan streckas under 50% så är det fint värde och en bra spik i min bok.

■■ Manchester City har inte varit sig själva i Premier League, men nu väntar passande motstånd i match 4. I gruppspelet brukar City göra sina bästa insatser i Champions League och här kan de spela utan någon stor press. De Bruyne är tillbaka och även om Aguero, Fernandinho och Jesus är borta kommer en stark elva kunna ställas på benen.

Jag är inte så imponerad av Marseille som förlorade mot Olympiakos sist och har flera ”stjärnspelare” med bäst före datum. En spiktvåa under 70% är klart vettig.

■■ I skrällväg väljer jag att gardera båda Madridlagen. Det är inte ofta man ser Atlético Madrid bli så utspelade som de blev borta mot Bayern München. I La Liga gör Simeones mannar de dock som vanligt stabilt, men offensivt finns det fortfarande en hel del att jobba på. Salzburg är ute efter revansch efter snöpliga 2-2 mot Lokomotiv Moskva. Har stora offensiva kvaliteter i laget och pressade både Napoli och Liverpool i fjol. Här slår österrikarna ur underläge och kan jobba med snabba omställningar. Kan passa bra. Jag plitar med tvåan till 15% i match 1.

 

SPIKEN

Liverpool (match 3)

Visst kan Midtjylland skrapa ihop någon poäng i den här gruppen, men det är inte på Anfield det ska göras. Danskarna förlorade med klara 0-4 hemma mot Atalanta senast och nu skruvas svårighetsgraden upp ytterligare. Det är bara att spika ettan och gå vidare.

SKRÄLLEN

Salzburg (match 1)

Salzburg dominerade mot Lokomotiv Moskva, men lyckades bara få med sig en pinne. Helt annan uppgift nu när österrikarna får slå ur underläge. Kan få en passande matchbild mot ett Atlético Madrid som ska föra matchen. Snabba omställningar på den snabba anfallsduon Daka och Koïta bär frukt?

FAVORIT I FARA

Real Madrid (match 6)

Trots vinsten i El Clásico går det inte att lita på Real Madrid för tillfället. Förlusten hemma mot Shaktars b-lag senast var inte bara pinsam utan rättvis. Borussia Mönchengladbach var bara någon minut ifrån att knipa alla tre poängen borta mot Inter. Kommer stå upp bra igen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: