Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt annat än en kross vore ett skrällresultat

Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN

Topptipset 24 juli. 

Spelstopp: 18.59. 

1.Maribor - AIK 1

Ett cyniskt AIK möter ett Maribor som trivs med högt presspel där vi allt som oftast bjuds på underhållande fotboll. Det finns vissa skavanker i AIK-truppen på backsidan – slovenerna tippas.

2. Bate Borisov - Rosenborg 1

Formen som Rosenborg visat upp i ligaspelet den här säsongen räcker inte om man vill avancera. Bate har ett gäng spelare med rutin av spel i gruppfasen av Champions League, öppet!

3. Crvena Zvezda - HJK Helsingfors 1

Röda Stjärnan klarade sig vidare med hjärtat i halsgropen förra omgången. Bättre insats i ligapremiären. HJK har haft svårt att jonglera ligan och kvalspelet sett till prestationerna. Banketta!

4. CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 1

Kanske dagens mest intressanta match på förhand. Det är två klubbar som satsar hårt på europaspelet och att åka ut här skulle innebära fiasko. Sett till startelvor är Maccabi något bättre.

5. Ferencvaros - Valletta 1

Ferencvaros spände musklerna när man skrällde sig vidare mot Ludogorets. Valletta överraskade också utan imponera i spelet. Det ska vara klasskillnad på lagen, framför allt i Ungern.

6. Celtic - Kalju 1

Något annat än en utskåpning från Celtics sida vore en skräll. Kalju tog sig överraskande vidare. Även om Celtic är klara favoriter så känns det inte givet att man täcker hcp-linorna som föreslås.

7. Dundalk - Qarabag 2

Det var ett mediokert Dundalk som hade problem att ta sig förbi Riga förra rundan. Qarabag har en internationell prägel på truppen med dussinet importer. Fint värde i tvåan!

8. GAIS - Norrby 1

Nyförvärvet Paulo Marcelo presenterade sig direkt förra matchen genom att bryta den negativa trenden för GAIS. Makrillarna hör hemma högre upp i tabellen, bra läge att avancera i derbyt. 

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Maribor–AIK 1 X

2. FC Bate–Rosenborg 1 X 2

3. Crve Zvezda–HJK Helsingborg. 1

4. Cluj–Maccabi T 1 X 2

5. Ferencvar–Valletta 1

6. Celtic–Kalju 1

7. Dundalk–Qarabag 1 X 2

8. GAIS–Norrby 1 X 2

162 rader, spelstopp: 18.59