Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällettan är ett måste att ta med

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

4 miljoner i jackpot och en drös med lågt streckade skrälldrag. Vad mer kan man begära av ett Europatips? Manchester City spikas i stormötet och lag som Aston Villa, Wolves och Varberg streckas tidigt till alldeles för låg procent.

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

■■ Det är en otroligt fin Europatipskupong denna söndag. Förutom rejält med felstreckningar och skrälldrag så är det 4 miljoner i jackpot. Det är bara att sätta tänderna i analysen direkt. 

Det svåraste denna söndag är att hitta vettiga spikar. Men jag har tagit fram ett par som känns bra. 

Kupongen rivstartar med ett stormöte redan i match 1 mellan Manchester City och Liverpool. Manchester City är på rätt köl igen. Med Dias/Laporte har Guardiola ett mittbackspar som äntligen håller ihop det. City har tre raka hållna nollor. Nu är även Jesus tillbaka från skada och målade direkt mot Olympiakos senast. Liverpool tog en rejäl skalp borta mot Atalanta där Jota hade show. Men här kommer det skadedrabbade försvaret ställas på betydligt större prov. Pool har inte imponerat i ligaspelet hittills och har inte vunnit på Etihad sedan 2015, i somras blev The Reds slaktade här med 0-4. Jag tror hårt på City. Håller sig ettan runt 45-50% så är det en spik jag kniper direkt.

ANNONS: Här kan ni köpa en andel i superexperternas system

■■ Örebro har fortsatt ta sina poäng och ligger på en trygg mittenplacering. Trollgubben Besara har stått för en lysande säsong. ÖSK har gått lite under radarn men presterat en rätt så otrolig vinstrad hemma på Behrns Arena. Fem raka segrar trots stenhårt motstånd i lag som Norrköping, Malmö, Sirius och Elfsborg. Det kräver respekt. Kalmar plockar sina enpoängare, men inte ens med kniven på strupen har de kommit upp i några högre nivåer. Här i match 7 saknas dessutom bollskickliga Romario som är avstängd, brassen hade verkligen behövts på konstgräset. Örebro spelade ut Kalmar på bortaplan med 3-0 och jag tror inte att motivation slår klass här, utan att ÖSK plockar sjätte raka hemmasegern mot ett för dåligt Kalmar. Ettan streckas lite för högt, men jag tror det kan jämna ut sig innan spelstopp. En fräck spik som öppnar upp för bättre skrällar. 

■■ Bland skrälldragen är det bara att välja och vraka. I Premier League finns det två bra. Det är glada miner i Arsenal efter segern borta mot Manchester United, men det blev en matchbild som passade The Gunners perfekt. Partey och Elneny tog knappt ett steg fel på mittfältet. Nu väntar dock en annan matchbild där det inte främst handlar om att ligga rätt och göra ett starkt defensivt jobb. Arsenal har dessutom varit trubbiga framåt och hade oväntat stora problem hemma mot Molde i Europa League i veckan. Frejdiga Aston Villa har visat vad de kan i sina bästa stunder och är ett lag som kan blixtra till. Fråga Liverpool. Klass finns i Grealish och Barkley på mittfältet och kvicka Watkins på topp. Efter två raka förluster kan Villa kliva ut på planen utan press här. Till 11% kan jag inte lämna skrälltvåan utanför. 

ANNONS: Klicka här för att spela andelsspel med Expressens expert

■■ Två lag med fin form drabbar samman i match 3. Leicester fick matcherna borta mot Arsenal och Leicester precis dit de ville där Vardy fick precis de ytor han älskar. Mot Wolverhamptons stabila defensiv lär han inte komma loss på samma sätt. Intressant fakta är att Wolves inte har förlorat mot Leicester på de fyra senaste mötena där tre av dem slutat 0-0. Här ska vi inte glömma att Leicester fortsatt har en hel del avbräck defensivt där viktiga centrala mittfältaren Ndidi och mittbacken Söyüncü fortsatt är borta, bland annat. Ändå streckas ettan upp rejält, för rejält, i vad jag tror kommer bli en helt jämn match. Jag chansar bort den överstreckade ettan helt och spelar X2 som rensar bort 50-60% av kupongerna. 

SPIKEN

Malmö FF (match 8)

Malmö tar hem SM-guldet vid vinst och kommer vara fullt påkopplade mot ett Sirius som ser ut att ha stämplat ut för säsongen och dessutom inte trivs något vidare på naturlig gräsmatta. Ettan streckas högt, men för stunden talar både klass och motivation för Malmö. 

SKRÄLLEN

Varberg (match 5)

Varberg har blivit indragna i bottenstriden och har en liten kniv på strupen. Blev rånade på en straff och poäng borta mot AIK senast och är alltid tuffa att möta på Påskbergsvallen. Hammarby är för ojämna för att streckas upp mot 70% på en gräsmatta i Halland. Skrällettan till 12% är ett måste att ta med. 

FAVORIT I FARA

Leicester (match 3)

Leicester har fått perfekta matchbilder på slutet som passat skyttekung Vardy. Det gör att laget blir alldeles för betrott av det svenska folket. Nu väntar en helt annan typ av match mot en motståndare The Foxes inte alls har trivts emot de senaste säsongerna. Wolverhampton visar bra form och med allt streckvärde till höger ska X2 prioriteras. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: