Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skönt läge att skrälla på bortais för Örebro

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Vi tar en liten paus i allt vad Premier League heter på måndag och riktar i stället blickarna mot SHL. Det är full omgång med en rad intressanta matcher. Det är tre spel som lockar lite extra på matchlistan bland hockeymatcherna. 

Först och främst har vi överspelet emellan LHC och Örebro. Över 5,5 mål i matchen finns att hämta till oddset 2,25. LHC får inte försvarsspelet att stämma samtidigt som Örebro visat upp en stundtals bländande offensiv hockey under hösten. Matchoddset på Frölunda-seger till 1.90 är också något som lockar. 

Slutligen väljer jag att gå på underspelet i Luleå som mer eller mindre varit ränta hela säsongen. Under 5,5 mål står i 1,50.

Enda fotbollsmatchen jag valt att plocka ut är Championship-mötet emellan Derby och Charlton. Det är två skadedrabbade lag där Derbys formkurva pekar spikrakt neråt. Det finns värde i bortasidan enligt mitt tycke då X2 betalar 2,05 gånger pengarna.

Brynäs – Malmö X

Möte på den undre halvan av SHL. Brynäs har haft det förtvivlat svårt med målskyttet i år. 62 mål är under all kritik med forwardsuppsättningen laget besitter. Det är upplagt för en jämn och målsnål tillställning.

HV71 – Frölunda 2

Ligans bästa bortalag möter ligans bästa hemmalag. Tyvärr för lagens del spelas matchen i Jönköping. Frölunda kommer med all säkerhet förnedringe man fick uppleva i Skandinavium för några veckor sedan.

Linköping – Örebro 2

Det är kris i Linköping då pucken vägrar studsa deras väg för stunden. Trots helt okej insatser spelmässigt får man inte utdelning. Tränaren har prövat ställa över spelare för att väcka laget. Skönt skrälläge för Örebro.

Luleå – Leksand 1

Luleå toppar välförtjänt SHL. Det är inte alltid roligt att se Luleå spela hockey men det är frukstansvärt defensivt. Jag ser inte hur Leksand ska kunna rå på hemmalagets försvar. Bara 22 insläppa hemma.

Rögle – Djurgården 1

Djurgården stod för en stabil insats hemma mot Skellefteå i lördags. Det blev dock en kostsam seger då Patrik Berglund fick kliva av skadad. DIF har bara vunnit fyra av 14 bortamatcher hittills under säsongen.

Skellefteå – Färjestad 1

Färjestad saknar poängkungen Michael Lindqvist. Det syntes inte minst senast mot Luleå när man tryckte på i slutet. Spännande match i matchen emellan Skellefteås Lindström och FBK:s Marcus Nilsson.

Växjö – Oskarshamn 1

Om det ska bli slutspel när säsongen ska summeras för Växjö behöver man vinna idag. Oskarshamn har utmärkt sig som seriens sämsta lag. När det inte stämmer spelmässigt är klasskillnad mot de andra SHL-lagen.

Derby – Charlton 2

Charlton har hela åtta spelare på skadelistan. Även Derby saknar spelare då Huddlestone, Clark, Shinnie och Evans är borta. Två formsvaga lag där Derbys makalöst svaga målform sticker ut. Två mål på fem senaste...