Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ser inga problem – toppchans här

Franck Nivard kan sätta dit sin skrällhäst.
Foto: TR Media

Vincennes bjuder in till fina tävlingar under fredagskvällen. 

I High Five-loppet ser det upplagt ut för favoritseger men jag har hittat några spännande hästar där bakom.

Fredagens High Five-lopp går alltså på Vincennes och det är Prix Ophelia som gäller. Det är ett lopp över 2850 meter för 6-9-åriga hingstar och valacker. 

Det står tolv hästar på start och fyra hästar jagar från 25 meters tillägg. Förstapriset är 27 000 euro.

  

■ Den trolige favoriten är 12 Falcao de Chenu som kommer till loppet med fyra segrar på de fem senaste loppet. Han står perfekt inne på pengarna, 60 euro från tilläggsgränsen. Hästen får en ny kusk i Yoann Lebourgeois men det ser jag inte som ett problem. Toppchans!

■ Sexårige 7 Fosbury har tre segrar och en andraplats på de fem senaste starterna. Hästen är allt som oftast med där framme och även idag har han en fin uppgift och är trolig bland de tre.

5 Emir Sly är anmäld barfota runt om för första gången. Näst senast tog han en andraplats och för fyra starter sedan blev det seger. Med tanke på skorycket misstänker jag att Pierre Vercruysse är nöjd med hur hästen känns och jag rankar honom trea här.

■ En häst med fin form är 4 Furioso Beach som har två segrar på de tre senaste loppen. Han är en stabil häst och har bra chans att landa en High Five-plats här.

■ 16 Duc de Christal mötte några tuffa motståndare senast när han blev fyra. Han får fortsatt Franck Nivard i sulkyn och det känns som den hetaste hästen från tillägg. Med rätt resa kan han knipa en plats bland de fem. Åttaåringen fortsätter att tävla barfota runt om.

Ranking: 12-7-5-4-16