Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ser ett skrällvärde i det glödheta Balkanderbyt

Nikola Krstovics Montenegro kan fälla Serbien i kväll.
Foto: STOYAN NENOV / REUTERS BILDBYRÅN
Simon Lindell.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Jonas Amrouni.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

I nya TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


✓ Polen måste göra ny plattmatch!

✓ Skrälläge i glödhett Balkanderby


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Dybbans system

Dybbans kuponganalys

■■ Sju EM-kvalmatcher kompletteras av en fight i den spanska andradivisionen. Sverige ska ta revansch för den bleka insatsen mot Belgien. Blir det inte tre pinnar mot Azerbajdzjan är det tveksamt om Janne Andersson sitter kvar. Som vanligt kliver flera stora favoriter in när det vankas kvalmatcher. Jag hoppas dock att Polen gör ytterligare en plattmatch och att Frankrike tar för lätt på uppgiften i Dublin. Då kan utdelningen bli okej.

Jonas kuponganalys

■■ Det är EM-kvalet som dominerar kvällens kupong med sju matcher hämtade från kvalspelet samt en match från spanska andraligan. Frankrike, Österrike, Sverige och Tjeckien ser alla ut att bli streckade i över 70% så två av dessa behöver tappa poäng för att det ska bli några större summor på åtta rätt. Sverige på hemmaplan har jag svårt att se tappa poäng mot Azerbajdzjan. Det är också ettan i match ett som jag kommer att bygga min kupong runt.

Omgången i korthet

DYBBANS BÄSTA SPIK


Österrike


Österrike imponerade mot Azerbajdzjan. Att ordinarie lagkapten Alaba var skadad märktes inte då Man United Sabitzer klev fram med två mål och en assist i 4-1-vinsten. Här väntar samma typ av mediokra motstånd. Estland plockar inga poäng på bortaplan när den här svårighetsgraden väntar. 


Banketta.


JONAS BÄSTA SPIK


Sverige


Sverige skapade tillräckligt med chanser för att få med sig poäng mot Belgien. Det var framför allt i backlinjen som det såg oroligt ut. Defensiven kommer inte att bli testad på samma sätt mot Azerbajdzjan. 


Nyckelmatch för Sverige om man ska hänga med i gruppen.


DYBBANS BÄSTA SKRÄLL


Albanien


Albanien har Serie A-klass i backlinjen och en glödhet anfallare i Myrto Uzuni som bombar in mål i Segundan och leder skytteligan där. Visst slår gästerna ur underläge, men Polen imponerade inte alls mot Tjeckien där Lewandowski gick mållös. Höjer sig inte polackerna så tas ingen given vinst i kväll. 


Jag garderar favoriten.


JONAS BÄSTA SKRÄLL


Montenegro


Derbykänsla och mycket prestige på spel. Det som tidigare var en nation ställs nu mot varandra. Finns det ett landslag som Montenegro inte vill förlora mot så är det just Serbien. Serbien har det klart bättre laget men Montenegro är svårslagna på hemmaplan. Serbiska spelarna har en förmåga att hamna ur balans när känslorna går överstyr.


ANNONS: Lämna in Dybbans system

ANNONS: Lämna in Amrounis system

Match för match

1. Sverige – Azerbajdzjan

Sverige skapade en hel del mot Belgien och borde ha gjort åtminstone ett mål. Den svenska backlinjen kommer inte att testas på samma sätt mot Azerbajdzjan. Räkna med ett mer offensivt Sverige.

2. Montenegro – Serbien

Det blir inte mycket mer derby än det här på landslagsnivå. Serbien gjorde ingen övertygande insats mot Litauen även om man vann komfortabelt.

3. Irland – Frankrike

Det var ett inspirerat Frankrike som körde över Nederländerna i den första kvalmatchen. Om det är samma franska landslag som spelar mot Irland kommer hemmanationen att få det extremt svårt.

4. Polen – Albanien

Polen föll tungt i premiären mot Tjeckien trots att man vann bollinnehavet och skottstatistiken. Med spelare som Zielinski och Lewandowski i startelvan får Polen anses vara favorit.

5. Österrike – Estland

Österrike körde över Azerbajdzjan på hemmaplan i sin första kvalmatch i gruppen. Laget förväntas göra detsamma mot ett anonymt Estland.

6. Ungern – Bulgarien

Senast lagen möttes var i Nations League för tre år sedan. Då vann Ungern med klara 3-0. Varken Ungern eller Bulgarien imponerade i sina matcher förra veckan.

7. Moldavien – Tjeckien

Tjeckien hoppas få tillbaka Schick i startelvan efter att han saknats mot Polen. Gästerna imponerade då man vann mot Polen. Moldavien fick bara med sig kryss i sin match mot Färöarna.

8. Malaga – Leganes

Malaga är i desperat behov av poäng då man befinner sig under strecket för stunden. Det är tio poäng upp till säker mark. Ett kryss hjälper inte hemmalaget. Leganes är segerlösa i sina sex senaste.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system 

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset