Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se upp för favoriter och låga odds i kväll

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Dramatisk avslutning att vänta i Allsvenskan.

Enkel uppgift för danska serieledarna.

Dagens bästa

■■ Det är måndag och allsvenskt fokus då Malmö kan säkra guldet i kavaj vid ett kryss. Om Elfsborg skulle vinna är det också mer eller mindre klart för Malmös del.

Det vimlar av rutin i AIK och med avstängningarna i hemmalaget borde oddsen vara jämnare.

■■ I övrigt i Allsvenskan så riskerar både Mjällby och Sirius matcher att bli avslagna då inget av lagen har någonting att spela för. Se upp med favoritspelen och lågoddsarna!

På Bomben-kupongen är det något att ha med sig, att två av matcherna nästan får karaktären av en träningsmatch. Spelvärdet hittar jag i målsiffrorna hos AIK.

Matchlistan

Vejle – Midtjylland 2

Midtjylland toppar den danska ligan men man kommer från två raka förluster i ligan. Insatsen i Europa League mot Braga var desto bättre. Hoegh återfinns på skadelistan för gästerna. Stabil tvåa.

Elfsborg – AIK 2

Det är en direkt avgörande match i guldstriden. Det laget som förlorar tappar chansen till guldet och kan även missa spel i Europa. Elfsborg har både Strand och Väisänen borta i backlinjen.

Mjällby – Örebro 1

Mjällby säkrade kontraktet när man slog Östersund förra omgången på en snödränkt plan. Örebro gjorde en bra andra halvlek mot Kalmar utan att det räckte till poäng. Iskallt odds på ettan...

Sirius – Häcken 1

Enda bekräftade avbräcket hos hemmalaget är långtidsskadade Nwadike. Häcken saknar både Friberg och Heintz. Wålemark är en av ligans hetaste spelare just nu. Lutar åt tvåan.

Derby – Queens PR 2

Det är helt otroligt att Rooney lyckats hålla laget flytande trots allt som pågår kring klubben med poängavdrag och ekonomisk kris. Baldock, Bielik, Stretton och McDonald saknas för Derby inför.

Osasuna – Elche 1

Osasuna har haft tre tuffa matcher mot Sevilla, Sociedad och Atletico utan att göra mål. Lättare motstånd nu i form av ett defensivt svagt Elche. Perez Juan och Torro saknas hos hemmalaget, etta!

Eibar – Girona X

Eibar har en trupp som ska vara med och konkurrera om uppflyttning den här säsongen. Efter en knackig inledning har man kommit igång på allvar. Girona imponerade förra omgången - vidöppet!

Estoril – Santa Clara 1

Baro är tveksam till spel för hemmalaget. Gästerna saknar Costinha och har Oliveira som ett frågetecken inför mötet. Estoril har endast förlorat en match den här säsongen i ligan, etta.

Dagens bästa spel

Elfsborg – AIK 2

Odds: 3,20

ANNONS: Lämna in expertens spel

Trippeln

1. Elfsborg – AIK

Odds: 3,20

2. Estoril – Santa Clara 1

Odds: 2,00

3. Osasuna – Elche 1

Odds: 1,84

Trippelodds: 11,77

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Bomben

A. Elfsborg – AIK

0, 1 – 1, 2, 3

B. Sirius – Häcken

1, 3, 4 – 1, 2, 5

C. Mjällby – Örebro

0, 1 – 0, 1

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag