Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Samtliga skor ryker på kvällens vinnare

Foto: OLLE SPORRONG

Fredagens High Five hämtar vi som vanligt från Vincennes.

Loppet går av stapeln klockan 20.15 på fredagskvällen.

Häng med!

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag

■■ Prix Melusina har 15 hästar till start och det är 2100 meter autostart på Vincennes stora bana som gäller. Bakom bilen hittar vi sexåriga hingstar och valacker som inte har tjänat över 141.000 euro.

Det är ett väldigt öppet lopp och jag tycker mig ha hittat flera spelvärda drag som nog kan bli lite bortglömda av de franska spelarna.

Överst rankar jag 6 Face Time. Han vann senast han besökte Vincennes i somras och förutsättningarna ser passande ut här i dag. Hästen har visat fin kapacitet och hade bland annat fyra raka segrar i somras. Han är ganska ny hos tränare Matthieu Abrivard, men träningsrapporterna är goda och till denna start rycker man också alla fyra skor.

Mitt första motbud är Björn Goop och 12 Önas Nougat. Ekipaget hade spår 16 i ett High Five-lopp för två veckor sedan och kom aldrig riktigt in i matchen men spurtade bra mellan hästar. Löser det sig bara lite bättre i dag tror jag det kan vara dags för den första pallplaceringen på fransk mark.

I samma lopp för två veckor sedan kördes 10 Ibra Boko offensivt. Det räckte inte hela vägen då, och man fick nöja sig med en femteplats. Till denna start tar man även av bakskorna och tävlar barfota runt om. Tränare Jean-Michel Bazire är mycket uppåt inför denna start och Eric Raffin är ingen dålig ersättare i sulkyn. Ett segerbud om det klaffar ordentligt.

9 Fashionable Quick är en outsider från sitt spår längst ut på vingen. Franck Nivard är dock mannen man gärna har i sulkyn när en knepig uppgift ska lösas och hittar de bara ner i en hyfsad position är hästen bra nog att sluta i den främre träffen. Man slår på bakskorna denna gång, men han har tävlat framgångsrikt med dessa på tidigare, vid andraplatser på både Enghien och Argentan i somras. Han gjorde det bra som trea i Bordeaux senast och formen verkar bra.

Jag ratar flera av de betrodda, och väljer i stället att som sista häst ta med 3 Zaffiro Jet. Jag trodde en del på honom i debuten för Fabrice Souloy, men då blev det en ljummen insats. Då var det dock spår 15 bakom bilen. Nu är läget bra mycket bättre och som en skräll är han given för mig att ha med på High Five-kupongen.

Ranking: 6-12-10-9-3.