Så vet du om du gjort ett bra spel

Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Hur vet man att man har gjort ett bra spel?

Ibland känns det som att man gör väldigt bra och välanalyserade spel men det går inget vidare.

Hur ska du då veta om spelet var bra på riktigt? 

ANNONS: Lämna in expertens spel 

I min twitterprofil så har jag skämtsamt lagt upp en bild från paint där man kan hitta ursäkter på alla sätt och få fram att spelet var kanon. 

Det är självklart med glimten i ögat men det finns en poäng i att analysera spel i efterhand, helst med ett mer neutralt öga. 

Slå stängningsodds. Går oddset ner efter du har spelat så är det stor chans att du har gjort ett bra spel. Till exempel så spelade vi igår ö2,5 till 2,20 i Nederländerna - Ukraina och det stängde under 1,8. Målchanser haglade och det kunde blivit ännu fler än de fem mål det blev. Men detta stämmer inte alltid. Jag hade spelat Ryssland X2 mot Belgien till över 2,25 i förrgår.

Detta stängde också runt 1,80 men sett till matchen så var de chanslösa. Men i längden så kommer du troligtvis vinna om dina spel droppar i odds.

Matchanalys. De flesta har någon tanke om vad oddset ska vara innan match. Tycker du att oddset borde vara 2 ggr och får 2,30 så vill du spela. Är det 1,70 så skippar du spelet. Men börja även analysera i efterhand. Vad borde oddset ha varit sett till hur matchen såg ut? Bra sätt att lära sig analysera sina egna spel, men försök vara objektiv!

Domslut. Ibland så avgör slumpen ditt öde. Fotboll är en sport med få mål och marginaler och det är bara att bita i det sura äpplet när skumma domslut och VAR-gubbar förstör dina spel. Ännu viktigare då att hålla insatserna nere så inte en bad run påverkar dig alltför mycket. 

Riggen. När inga andra ursäkter finns, så kan man alltid hävda att matchen var riggad. I verkligheten riggas väldigt få matcher och på högre nivå är det extremt sällsynt. 

Spelmässigt i dag så kollar jag emot München och gigantmötet mellan Frankrike och Tyskland. Jag har ju spelat de blåvitröda att vinna hela kalaset men i dag så tänkte jag gå emot dem. 

ANNONS: Lämna in expertens långtidsspel

Tyskland har varit under isen sista året. Tuffa matcher mot Schweiz och Turkiet, förlust (!) mot Nordmakedonien och förnedrade med 6-0 av Spanien. Men det gör också att oddset flyger upp. Vet inte om jag sett att de inte är favoriter på hemmaplan tidigare. 

Efter några sämre insatser är det lätt att glömma grundstyrkan hos ett lag som Tyskland. Stjärnor som Kimmich, Gundogan och Kroos kompletteras med en trio i sitt livs form från Chelsea som precis vann CL. Även om Werner är utsedd till målsumpare of the year så tror jag på honom i detta mästerskapet.

Lite som Mackan Berg fått sin upprättelse så kommer Timo bära fram tyskarna med sitt slit och skapande av målchanser. Jag har till och med spelat honom att vinna skytteligan till 41 ggr. 

ANNONS: Lämna in expertens långtidsspel 

Frankrike skrev jag om tidigare. Det ska bli grymt kul att se dessa lagen mäta sig och jag tror och hoppas att tyskarna kommer segrande ur bataljen.

Spel: Tyskland vinner till tre gånger pengarna.  

ANNONS: Lämna in expertens spel