Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tjänar du pengar på sista tredjedelen av SHL

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Det är mycket som händer och nu gäller det vara på alerten.

Undvik fällorna under försäsongen.

Och så tjänar du pengar på SHL.

Tidigare började träningsmatcherna några veckor före premiären och det var betydligt lättare att tyda lagens form när serierna drog i gång. I helgen spelades de första träningsmatcherna för de svenska lagen och man ska inte dra för stora slutsatser. 

Många byten, nedtränade spelare och ofta är de yttre förutsättningarna besvärliga.

Och ska man spela bör insatsen vara låg. Träningsmatcher går aldrig att jämföra med riktiga fighter.

Startskottet för svenska cupen går om blott fyra veckor. Lagen från superettan som går långt i cupen brukar få en reaktion i början av serien. Och det är inte lätt att ta in förlorad mark. 

Både jag och min krönikekollega Niklas Borg kommer återkomma med spel på Superettan och Allsvenskan framöver.

 

SHL är inne i den avslutande tredjedelen och slutspelet är mindre än två månader borta. 

De sex främsta lagen är klara för kvartsfinal, medan lag 7-10 får försöka ta sig till kvarten via spel i det som SHL kallar för åttondelsfinal. 

Luleå leder serien med marginal och är i princip redan klart för slutspelet. Karlstads ishockeystolthet Färjestad säkrar snart en plats i slutspelet.

Om ett par veckor kommer lagen som säkrat en slutspelsplats att träna stenhårt. Det blir ”gristräning” och i samband med den här perioden kommer man att åka på däng. Ibland med rejäl marginal.

Trötta huvuden och ben som möter hungriga lag slutar sällan bra. Och motivation slår som bekant klass.

Visserligen är varenda placering viktig, men inte till priset att man inte ska vara i form när kampen om medaljerna ska inledas.

■■ När storheterna kör stenhårt är det läge att gå emot det bättre laget. Jämfört med om det vore en slutspelsmatch mot samma motståndare kan oddsskillnaden vara enorm.

■■ Ishockey är en kampsport. 

■■ Är inte attityden den rätta samtidigt som kroppen är seg är det svårt att ta full pott.

 

Spelinspektionen presenterade under förra veckan åtgärder för att motverka matchfixning, bland annat genom att förbjuda spel på gula och röda kort. Och om en tennisspelare gör dubbelfel eller inte. Allt som verkligen motverkar matchfixning är bra. Kriminella som med mutor och hot påverkar idrotten kan aldrig accepteras.

■■ Jag hade därför hoppats myndigheten skulle visa mer kompetens och kraft. 

■■ Förra veckans besked kändes mest som ett slag i luften för att vinna enkla politiska poäng.

■■ Det är knappast nu förbjudna spel som är problemet om matcher fixas i svensk elitfotboll.

För att komma åt helvetet krävs stora resurser och rejält med stöd till de drabbade familjerna och klubbarna.

HELLBERGS KNOCKOUTTIPS

Saints slår ut Spurs i cupen

Lördag. FA-cupen. Southampton – Tottenham. Saints slår ut Mourinhos Tottenham ur FA-cupen.

Visst, det är långt till lördag och det är dessutom spel i Premier League i veckan. Och trots att Southampton tappade 2–0 till förlust mot Wolverhampton i helgen har jag känsla för laget. Förutom fördel av hemmaplan har Southampton en dags längre vila. Tottenham saknar än en gång bärande spelare och 2,80 på ettan eller spel med ”dnb” till över dubbelt är högt i min bok.

2,20 på taggat Rögle är taget

Tisdag. SHL. Rögle – Skellefteå. Räkna med ett heltaggat hemmalag.

Rögle var inte alls med på noterna i den senaste hemmamatchen.

Tränaren Cam Abbott var – milt uttryckt – allt annat än nöjd och Luleå vann till sist tillställningen med 7–4.

Rögle visade upp en helt annan attityd i Örebro och satte stopp för överraskningslagets segersvit på fem matcher. Nu vill man visa hemmapubliken att senaste insatsen i Ängelholm var en tillfällighet. 2,20!

Jumbon liras med plusmål

Onsdag. Premier League. Tottenham – Norwich. Jumbon spelas med hcp mot Spurs.

I mellandagarna var Norwich det bättre laget mot Tottenham och en poäng var dåligt betalt.

I helgen kom efterlängtad trepoängare och skyttekungen Teemu Pukki var tillbaka. Tottenham började bra mot Watford men tappade greppet. Många matcher på kort tid och lång skadelista är ingen bra kombination för Spurs. Visst. Det är fördel Tottenham, men + 1,5 på tvåan till 1,70 liras. 

Lockande pris på hemmalaget

Torsdag. SHL. Oskarshamn – Malmö. Orkar Oskarshamn att resa sig?

Oskarshamn sänkte Frölunda med 5–1 och var på väg mot ny seger i helgen. Men 2–0 tappades till förlust mot Leksand. För första gången på 32 år vände masarna ett underläge med minst två puckar till seger i den avslutande ronden. Malmös stjärnmålvakt Oscar Alsenfelt utgick med huvudskada senast. Det var ingen hjärnskakning och han kanske vaktar målet på torsdag. IKO spelas till 2,20 att vinna matchen (inkl. förlängning/straffar).