Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tjänar du pengar på Premier League

Premier League-säsongen är i gång Foto: GREIG COWIE/BPI/SHUTTERSTOCK / GREIG COWIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Premier League i gång.

Lättare än någonsin? Dyk djupare för att hitta pärlorna!

Stryktipssäsongen i gång.

I helgen 15 miljoner extra i potten!

Något man förväntat.

Och befarat. Premier League är på väg att bli lika förutsägbar som en väderapp i Sahara-öknen. Favoriter vinner trots att de inte mobiliserat sitt artilleri, mittenlagen har problem med målskyttet och bottenlagen börjar redan från start ikläda sig rollen som boxboll.

Att säga Chelsea får det tufft att blanda sig i toppstriden är inte banbrytande. Men jag tror de blir en sjunkbomb på riktigt. Megastjärnan borta, köpförbud i transferfönstret, två ordinarie mittbackar lämnar för andra klubbar i serien och ägaren får inte beträda landet på grund av skatteskäl. Engelsmän är världens sämsta fotbollstränare. Använder förfäders gamla taktikpärm som man hittar på puben, mellan den flottiga vinägerflaskan och erbjudandet om en billig Guinness. En sån tränare skaffar sig klubben. Och med minimal tränarerfarenhet för säkerhets skull.

■■ Hur sugna är Frank Lampard och co på att åka till Istanbul och spela Supercupen mot Liverpool på onsdag efter jättetorsken mot Manchester United?

■■ Och sen Leicester hemma till helgen i ligan.

■■ Tror man kommer vara segerlösa även efter denna vecka.

Däremot, till skillnad från många experter, tror jag Arsenal kommer vara det lag av topplagen som överraskar positivt.

Självklart inte kunna ge sig på topp 3 i ligan, men både oddssättare och spelsyndikat kommer gå mot Londonlaget så här tror jag man kommer få en del bjudodds under hösten.

Ska man då ge upp Premier League i spelsyfte? Självklart inte! Men se till att skaffa dig en strategi som sparar tid och ökar chansen till vinnande spel på den här ligan:

Man måste uppdatera sig på alla 20 lag veckovis, men lägg kraft och var selektiv med djupanalys på förväntade lag placering 8–17.

■■ De har inte som (realistisk) målsättning att nå Europaspel och heller inte vara involverade i nedflyttningsstriden.

■■ Fokus ligger på ligaspelet och de inhemska cuperna om truppen får vara någorlunda skadefri.

√ Här hittar man de bra spelen och de bra chansspikarna (30-50% streckade) när de möter varandra. Ha koll på när det är läge.

√ Roterar de friskt mot topplag på bortaplan för att vara på tå för nästa match mot mitten- eller bottenlag eller cupmatch?

√ Är man på väg mot toppform eller in i svacka? Vilka spelare har man på uppdrag när det är landslagsuppehåll? Hur är den interna stämningen i föreningen, med- eller motvind?

√ Kolla upp kommande tre matcher i liga och cuperna. Hur förväntas tränaren resonera i prioritering av motstånd, max i alla tre, mindre fokus på mittenmatchen? Gör extraläxan.

Var riktigt nära 13 rätt i helgen. Hade spik GIF Sundsvall och garderat i Spurs – Villa i de sena matcherna. Östersund tilldelas horribel straff i 82:a minuten för kvittering.

Ja, ja. Ny vecka. Skönt att stryktipsformen närmar sig. Fick två tolvor med sidovinster (sprack på Bournemouth spik på andra systemet). Ingen livsförändring, men i alla fall driftmedel till kommande veckas kupong. Då med 15 miljoner i jackpot!

Taggad inför uppgiften. Besök liven på expressen.se under lördag. Då serverar jag senaste nytt med oddsförändringar, tveksamma streckfördelningar och några skrälldrag timmen innan inlämningen. Välkomna!

NIKLAS BORGS KNOCKOUT-TIPS:

Läge gå emot Olympiakos!

■ Tisdag. Champions League-kval. Olympiakos – Istanbul Basaksehir. Alltid prestigemöten mellan Grekland och Turkiet. Grekerna vann första mötet med 1-0. Knappast välförtjänt och man har en del gubbar på skadelistan. Kryssar man hemma räcker det för avancemang. Turkarna ingen bluff (tvåa i ligan) och bra chans att ta revanch. Spelar Basaksehir +0.5 till 2,14 (vinstspel om det blir oavgjort eller turkisk seger).

De får tufft att ladda om

■ Tisdag. Champions League-kval. Rosenborg – Maribor. Till skillnad mot AIK så gjorde norrmännen jobbet borta och har med sig 3 – 1 från förstamötet. Rosenborg har nu kommit igång i ligan efter lite lättare matcher och man sparade till och med ett par viktiga kuggar i helgens seriematch till detta möte. Svårt se slovenerna tända om. 1,82 på norsk seger tackar vi för.

Fördel för Klopp i Istanbul

■ Onsdag. På plats, sitt! Klopp ser till att visa vem som är husse direkt i säsongsinledningen via UEFA’s meningslösa Supercup (spelas i Istanbul). Pools premiär mot Norwich var knappt ett träningspass och i helgen bortamatch mot Southampton. De röda vill ha en titel medan Lampard försöker få spelarna i Chelsea över ytan efter helgens kölhalning. Jag spelar Liverpool -1 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger). Avvakta till onsdag, odds kan stiga (alternativt lägre hcp).

Villa får sota för krysset

■ Jackpot på Stryktipset kryddat med Manchester City – Tottenham som kvällsmatch! Då behövs det inga saltapinnar till förfesten. Min chansspik blir i match 3, Aston Villa – Bournemouth. Bortalaget spikas till bra streckprocent. Villa föll som ett korthus mot Spurs efter Eriksen kom in, tre i baken sista 20. Bournemouth kryssade hemma. Det får nykomlingen sota för!