Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så här spelar du Texas Hold'em

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Målsättningen i Texas Hold'em är att försöka bilda en så bra hand som möjligt med hjälp av de två dolda kort du har på handen (hålkort) tillsammans med de fem öppna kort som läggs ut på bordet (bordskort). Vinnare är den som kan visa upp den bästa femkortshanden.

Givare

 Den spelare som är givare markeras med en givarknapp och är den från vars position korten delas ut. Givarknappen roterar medurs när respektive giv är färdigspelad.


Mörkar

 Innan given startar lägger de två första aktiva spelarna till vänster om givaren en obligatorisk insats. Dessa kallas för lilla respektive stora mörken. Hur stora dessa mörkar är varierar med bordets inköpsgräns. Spelar du till exempel på ett 1/2 No Limit/Pot Limit-bord är lilla mörken 1 krona medan stora mörken är 2 kronor. På ett Fixed Limit-bord är däremot mörkarna i detta fall 50 öre respektive 1 krona.


 Första aktiva spelare till vänster om givaren lägger lilla mörken och spelaren därefter lägger stora mörken.


 Syftet med denna tvingande insats är att se till att det alltid finns pengar att spela om i varje giv. Detta för att skapa stimulans att få igång spelet.


Första given

 Från givarens position delas vardera två kort ut till spelarna vid bordet. Dessa två kort är dolda, vilket innebär att det bara är respektive spelare som kan se de egna korten.


 Första aktiva spelare till vänster om stora mörken är nu den förste att agera. Han kan välja mellan att syna (samma belopp som Stora mörken), höja (ett högre belopp än stora mörken) eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sitt val.


Floppen

 När alla insatser är gjorda lägger givaren upp tre öppna kort (Floppen) på bordet. I det här läget är det första aktiva spelare till vänster om givaren som är först att agera. Han kan nu välja mellan att passa, satsa eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sina insatser.


Fjärde gatan

 Givaren lägger upp ett fjärde öppet kort (Fjärde gatan) på bordet, varefter satsningsförfarandet fortsätter enligt ovan.


Femte gatan

 Givaren lägger upp ett femte och sista öppet kort (Femte gatan) på bordet. Ännu en satsningsrunda följer. När inga fler insatser görs, väntar en visning. Den som kan visa upp den bästa femkortshanden vinner potten. Det är alltid den spelare som blir synad som visar sina kort först. De andra spelarna behöver inte visa sina kort om de inte har en bättre hand. Om ingen satsning görs under den sista satsningsrundan är det den första aktiva spelaren till vänster om givaren som visar först.


 Handen kan komponeras på flera olika sätt. Med hjälp av dina två egna kort plus tre på bordet, ett eget kort plus fyra på bordet, eller med de fem öppna korten på bordet.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset