Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Så får du övertag på spelbolagen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Har du svårt att vinna på dina sportspel? 

Lugn, Expressens spelexpert Amrish Kubavat har råden för just dig. 

Här är Amrish bästa speltips för att vända förlust till vinst.

Vi har ett häftigt evenemangsår framför oss med både Vinter-OS och Fotbolls-VM.

 Den spelsugne kan då behöva lite extra hjälp på traven för att själv bli en vinnare.

 Varje torsdag kommer du att få de bästa spelråden på Expressen Tips.

 I dag ska vi utröna hur du lyckas med dina sportspel.

 - När det gäller sportsbetting så är A och O för bli en vinnande spelare, enligt mig, money management och att spela på spelvärde. Sen är naturligtvis kunskap om idrottsgrenar man spelar på, fingertoppskänsla och att vara påläst viktiga faktorer för att verkligen lyckas på lång sikt, säger Expressens vinnande spelexpert och bloggare Amrish Kubavat.

"Hålla sig till de grenar man har bra koll på"

 - Det största misstag som folk ofta gör är man ofta spelar för höga summor jämfört med vad man har i spelkassan (det vill säga inte följer sin money management) eller att man väljer spel utan att ha värderat det. Eftersom spelbolagen ofta har kunniga traders som har marginal på vinstutbetalningen så bör man inte ge sig på matcher för spelandets skull utan hålla sig till de grenar/matcher som man känner att man har bra koll på.

 Att få övertag på spelbolagen är kanske inte helt lätt.

 Många upplever att man på det stora hela går med förlust, eller bara plus minus noll.

 Men det går att bli en vinnare på spel.

"Kan få ett klart övertag"

 - Ett sätt att få övertag på spelbolagen är just att vara påläst om formkurvor, skador, avstängningar med mera. Ett annat, som kanske är viktigare enligt mig, är att följa så mycket matcher som möjligt. Och har man inte möjlighet till att se matcherna så åtminstone läsa sig till hur matchbilden såg ut. För det är inte alltid så att resultaten speglar matchbilden. Men spelbolagen sätter ofta sina odds efter senaste resultat och formkurvor så där kan man som spelare få ett klart övertag, säger Amrish.

 Och som slutgiltigt råd betonar han hur enormt viktigt det är att faktiskt värdera sina spel.

 - Kortfattat så tycker jag att man ska värdera sitt spel utifrån de odds som är satta och fråga sig om det är spelvärt. Till exempel måste man tro att ett lag som ger 2.00 i odds vinner motsvarande möte, med motsvarande förutsättningar minst 50 procent av tillfällena för att det ska vara spelvärt. Värdera även oddset mot den insats som du satsar baserat på hur stor spelkassa du har.