Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir du en vinnare resten av säsongen

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN

Hur ska vi veta tränarens prio för kommande matcher? 

Vilket typ av tänk ska det vara för vinnar- och livespel nu? Dags byta strategi för kupongspelen i februari? 

I spelets oxdragarveckor är det upp till dig själv vilken chans du ger dig att vara vinnande spelare.

Hur analyserar man fotbollens sportspel i slutet av januari? När tyska spelare fått ätit currywurst, de italienska färglagt tatueringar och spanjorerna skördat blodgrapefrukt. Medan de engelska har utkämpat ett Braveheart-slag varannan dag.

Även Premier League har blivit ett tvåhästarsrace. Redan förra året var Manchester City och Liverpool 25 poäng före sina motståndare. Samma sak i år. Fast Pool avgjorde redan i första kurvan. Som damernas längdskidåkning. En Vinterstudio utan spänning.

Vad innebär det för spelet från och med nu? De givna singelspelen på lördagar och söndagar? Stryktipset, med inhemska- och europeiska cupmatcher veckodagar innan och efter?

■ Klopp & Co. Obesegrade hela ligasäsongen? Njaee, kommer kosta för mycket, men över 100 poäng ska de ha. Tacksamt ha formlöst Atletic Madrid i 1/8-delen av CL. Kommer rotera mer inför- och efter cupmatcher framöver.

■ Pep Guardiola kommer låta sitt City söndagssegla igenom resten av ligan. Bevaka sin andraplats med stora rotationer i laget. Jättefokus på CL! De Bruyne, Sterling och Aguero får inte gå sönder för någon sketen ligamatch. Tufft dubbelmöte mot Real väntar i CL. Med ena foten i ligacupfinalen. Kommer gå för FA-cupen.

■ Leicester och Chelsea har övriga CL-platser i ligan. Känns som någon av dessa kommer falla igenom, men har ju poäng att gå. CFC kvar i CL-slutspelet.

■ Bottenstriden. Fem lag försöker undvika två nedflyttningsplatser (Norwich känns ur redan). Tjänstefel om inte tränarna prioriterar ligaspel. Ha koll på trupperna!

För singelspel är rekommendationen handikappspel – MOT favoriten. Det gäller både pre- och livespel. Ja, storfavoriterna kanske tar ledning. 

Perfekt läge kliva på outsidern med plus-hcp live. Samma gäller Underspel live då. Favoriten ner i bevakningsläge.

Läge gardera de stora PL-favoriterna ännu mer på kupongspelet från och med nu! Ha koll på spelschema.

■ ■ ■ 

Vad händer med Championship?! 

■ West Brom och Leeds hade sina PL-platser klara tidigt, men är nu bara 4-5 poäng före övriga jagande. Lagen redan uppe i nästan 30 spelade ligaomgångar och matchandet sista månaden, med cupmatcher, omänskligt.

■ Klassiskt för ligan är att alla lagen har signifikativa ”formstråk”, både topp och botten. Tuffaste matchschemat i Europa, men inte i närheten av trupper som storligorna. Hitta vart lagen befinner sig i sin form!

■  Är man inte väl insatt i lagen är rekommendationen: AVSTÅ singelspel i Championship. För svårt.

■  Detaljinformation svårare få översiktligt i Championship. Koncentrera på område du tycker är viktigt för stryktipset. Bortastatistik, topp 8 eller svårtippade lag i ingenmansland, t.ex.

Börja ALLTID analysera Championshipmatcherna på stryktipset. Ge de mest koncentration och tid. Många har oftast tappat fokus när det kommer till de fyra sista matcherna på kupongen och drar iväg höftskott i sitt gissande.

Så nu har ni en halv månad att förbereda er på spelets oxdragarveckor. När tabeller börjar utkristalliseras sig och de stora cupmatcherna ska spelas. Dags hitta vinnarna som andra sovit över och där utdelningarna blir vad du spelar för att de ska vara…

NIKLAS BORGS KNOCKOUT-TIPS

VILLA FIXAR FÖRLÄNGNING – MINST
TISDAG. Semifinal Ligacupen. Aston Villa – Leicester. Returmöte, första 1-1. Trodde Brentford skulle fixa minst kryss mot Leicester, utan Vardy, i helgens FA cup-möte. PL-laget vann ändå. Hundra att Vardy spelar? Villa i bottenstriden, men har fått andrum efter skapligt spel 2020. En veckas spelledigt. Tror man har chans att hålla minst oavgjort under ordinarie tid och spelar därför Aston Villa +0.5 till 2.29 (vinst 4,70).

LÄGE GÅ EMOT JÄTTEFAVORITEN

TISDAG. Premier League. West Ham – Liverpool. Testar min spelteori från krönikan!

Fjärde matchen på elva dagar för Pool (visst, ungdomslaget som kryssade mot Shrewsbury). West Ham sorgliga för dagen, orkade inte ens slå ett formlöst West Brom hemma i FA-cupen och vacklar än mer utan ordinarie målvakt.

Dock behöver inte Pool göra mer än vad som krävs och jag spelar West Ham +1.5 mål till 1,90. Nu får vi se om teorin i kröniketexten håller...

 

MILAN TESTAS MOT ”TJUREN”

TISDAG. Kvartsfinal Coppa Italia. Milan – Torino. Lejonet (Zlatan) mot Tjuren. Ska Milanolaget och Zlatan ta någon titel i år så är det cupen (men Juve väntar i semi då). I övrigt kanske man kan kriga till sig en Europaplats om spelet fortsätter som efter den stores återkomst. Torino helt under isen efter torsk mot Sassuolo och helgens jättefiasko, 0-7 mot Atalanta hemma!

Milan att vinna till 1.82 gånger degen kan knappast vara ett dåligt spel.

 

HÄNG MED PÅ SUPER BOWL!

SÖNDAG. Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers. Superbowl!

Som hardcore sportnörd är det nog på Bucket List Top 5 att se en Super Bowl live. Finalen i amerikansk fotboll. I år i Miami och spelas mellan Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers på söndag. Kansas City knappa favoriter. Jag ska dit! Ska försöka få tag i var världens tre största spelproffs/syndikat lägger sina insatser. Vem vinner? Över/Under 54 poäng? Kolla Twitter (@niklasborg) eller på Expressen.se efter speltips inför söndagsnattinén.