Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Runt 60% är spikettan ok

Vitoria Guimaraes.
Foto: PHILIPPE LECOEUR VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

På fredagens Topptips gäller det att våga gardera formstarka, men rejält överstreckade, Eintracht Frankfurt om det ska bli tal om större utdelning. 

I spikväg ska Rennes ha toppchans att bryta sin negativa trend hemma mot skadedrabbade Nice.


ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem här 

Fredagens Topptips brukar vara av den spretigare modellen. 

Denna dag är inget undantag då matcherna hämtas från åtta ligor och sju olika länder. 

Här är mina bästa drag: 

Match 3. Eintracht Frankfurt visar en sanslös form just nu. Sedan Luca Jovic återkomst från Real Madrid i januarifönstret har Eintracht faktiskt inte förlorat och fixat nio segrar på de tio senaste matcherna. Jovic har inte spelat mer än 20-30 minuter per match, men hans blotta uppenbarelse tycks ha gett tyngd åt laget. Segern hemma mot Bayern München i förra omgången var en riktig fjäder i hatten. Men nu börjat priset på Frankfurt bli alldeles för högt. Här streckas de upp till 72% på bortaplan mot ett hemmastarkt Werder Bremen. Det är över 15 enheter för mycket. Bremen har Augustinsson skadad men kan i övrigt ställa upp med ordinarie elva. Innan stortorsken borta mot Hoffenheim senast har de grönklädda visat upp en positiv trend. Framför allt på Weserstadion med fyra raka utan förlust. Här väljer jag att tippa emot Frankfurts form och hålla sannolikhetsläran i hand. Den säger att spelvärdet på 1X inte får lämnas ute om man vill gå för de större pengarna i kväll. 


ANNONS: Lämna in expertens 108-raderssystem här 


Match 7. En annan överstreckad favorit hittas i Primeira Liga i Portugal. Det beror dock inte på någon stark form utan att det svenska folket fastnat i tabell-tittande. Guimares har tappat konceptet helt den senaste månaden med fem raka matcher utan vinst. Torsken borta i sexpoängsmatchen mot Pacos Ferreira ser ut att kosta biljetten ut till Europa. Målskyttet krånglar och senast fick faktiskt profilvärvningen inför säsongen, rutinerade Quaresma, nöta bänk. Men framför allt har det annars solida försvarsspelet darrat. Boavista slåss om kontraktet men har å sin sida börjat röra på sig. Efter en stark pinne i derbyt mot Porto (ledning 2-0) så togs en skön seger mot Moreirense. United-fostrade Angel Gomes stod för matchens enda mål. Boavista ska inte alls räknas bort och ska ha goda chanser på nya poäng. När ettan då överstreckas till dryga 60% kan det till och med finnas fog för att plocka bort favoriten helt.

Match 5. Två formsvaga lag kommer till start på Roazhon Park. Men här tror jag Rennes har god chans att göra slut på sin negativa trend. Laget är i grunden det starkare och möter ett Nice med tre raka torsk som bland annat beror på en lång och jobbig skadelista. Nyckelspelare som Dolberg, Rony, Lotomba, Dante och Reine-Adelaide uppges missa den här matchen och där försvinner mycket av gästernas spets. Rennes vann detta möte på bortaplan innan jul och en vinst här skulle ge fortsatt häng på Europaplatserna. Runt 60% är spikettan helt ok! 

I övrigt. Lägg märke till att match 7, Torino - Sassuolo, lottas då Torino drabbats av ett rejält covid-utbrott. Bollarna fördelas 6-5-5, vilket innebär en procentfördelning på 37,5 - 31,25 - 31,25.

  

SKRÄLLEN

Werder Bremen (match 3)

Werder Bremen har visat gott gry hemma på Weserstadion, men undervärderas kraftigt när formstarka Frankfurt gästar. Visst slår hemmalaget ur underläge, men 11% på ettan är löjligt lågt och måste med i jakten på större pengar. 

SPIKEN

Rennes (match 5)

Rennes har gått kallt en tid och är desperata på en trepoängare för att hänga med i jakten på Europaplatserna. Här har de ett utmärkt läge mot formsvaga Nice som har en riktigt jobbig skadelista. Ettan runt 60% lämnas allena. 

FAVORIT I FARA

Guimaraes (match 7)

Guimaraes är knappast någon vinstmaskin, fem raka utan seger nu, och möter ett Boavista på gång. En match som lär blir betydligt jämnare än den högt streckade ettan säger.