Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riktigt högt spelvärde på söndagens kupong

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det går inte att klaga på söndagens Europatips. 

Fina värdespikar blir avlösta av för lågt streckade skrällar. 

Håll Brighton hårt i handen och strecka vilt i Allsvenskan är mina bästa tips.

Premier League, Allsvenskan, La Liga, Serie A och Bundesliga. Söndagens Europatips är ett smörgåsbord med det göttigaste av det göttiga. Som vanligt hamnar det svenska folket fel i flera matcher när det blir för många tankar att hålla i huvudet samtidigt. Spelvärdet är riktigt högt.

■■ I Premier League hittar vi direkt i match 2 en ypperlig värdespik i M23-derbyt. Crystal Palace togs ner på jorden efter en usel andra halvlek borta mot Chelsea (0-4). Har problem i backlinjen där Tomkins, Cahill och Van Aanholt alla saknas. Hodgson lär vilja ligga lågt och låta Brighton föra matchen. Det kan passa gästerna fint som trivs med bollen. Det visade Fiskmåsarna inte minst borta mot Newcastle borta där det blev klar vinst med 3-0. 

Spelmässigt ser Brighton hyperintressanta ut och ska vara knappa favoriter här. Tipparna tycker dock annorlunda. Runt 30% på tvåan i nuläget måste utnyttjas maximalt. Härlig värdespik!

■■ En annan spik som jag gillar skarpt denna runda är Udinese i match 11. ”Zebrorna” har inlett Serie A poängmässigt svagt med tre raka förluster, men ett bättre läge än så här får Udinese inte att vända på steken. Det finns trots allt klass i truppen med spindeln i nätet De Paul och landslagsanfallaren Lasagna, bland andra. Framför allt har motståndet stora problem. Parma har drabbats av covid19. Minst fyra, ej namngivna spelare, är borta men det kan mycket väl bli fler. 

Och även med full styrka skulle Parma ha slagit ur klart underläge sen den stora stjärnan Kulusevski lämnat. Ettan är en jättefin spik runt 50-55%.

■■ Potentiella skrällar är det ännu lättare att hitta. Det räcker att blicka åt de Allsvenska matcherna där lag som Kalmar, Varberg och Mjällby alla ska kunna roffa åt sig poäng. 

■■ Varberg i match 8 ser ut att bli rejält undervärderade hemma mot ett lite sönderköpt Norrköping. Både Lauritsen och Almqvist har lämnat för större ligor på kort tid. Peking har under säsongen visat att de har det tuffare på en naturlig matta där de haft problem mot bottenlag som Falkenberg och Helsingborg. 

På Påskbergsvallen är Varberg starka och att ettan i skrivande stund går att få till 11% är bara löjligt lågt. Måste med.

■■ Elfsborg övervärderas även de hemma mot ett desperat Kalmar i match 6. Boråsarna har faktiskt inte vunnit på åtta raka matcher och har nu även sålt sitt farligaste anfallsvapen Jesper Karlsson. Här saknas även viktiga Simon Olsson. 

Mot ett Kalmar som kommer kriga för varje poäng i bottenstriden och faktiskt gjort sina bästa insatser på bortaplan är favoritettan till dryga 70% otroligt osexig. X2 måste med tidigt.

SPIKEN

Villarreal (match 9)

På den spanska östkusten väntar ett riktigt rivalmöte där Villarreal har seglat om Valencia som storebror. Krisande Valencia har blivit rejält brandskattat inför säsongen där stjärnor som Torres och Rodrigo lämnat för Premier League. Coquelin och kapten Parejo har till råga på allt bytt sida till just Villarreal. 

Den hemmastarka” Gula ubåten” ser bättre ut på alla sätt och är en riktigt bra spik.

SKRÄLLEN

West Ham (match 1)

Tottenham ser ut att bli rejält övervärderade efter storslammen mot Manchester United. Nu väntar en annan matchbild i detta Londonderby. West Ham har fått igång spelare som Antonio, Haller och Bowen. Insatserna i vinsterna mot Wolves (4-0) och Leicester (3-0) har varit smått häpnadsväckande. Till runt 10% vågar jag inte räkna bort skrälltvåan.

FAVORIT I FARA

Elfsborg (match 2)

Elfsborg visar ingen form med åtta raka utan vinst. Har sålt stjärnan Jesper Karlsson och saknar kreatören Simon Olsson. Ett desperat Kalmar trivs bäst på bortaplan där de stått för säsongens bästa prestationer. Ettan till 70% står inte alls stadigt.

ANNONS:
Expertens systemförslag: