Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

RIK är ett bra skrälldrag i heta Göteborgsderbyt

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Inga toppmatcher den här måndagen men det finns några intressanta spel.

Redbergslid har haft bra grepp om Sävehof senaste mötena och är ett bra skrälldrag mot ett hemmalag som troligen saknar nyckelspelaren Gzim Salihi.

I Bundesliga 2 tycker jag att storlaget Hamburg har en bra uppgift mot Bochum som saknar avstängde förstemålvakten.

Bra segerchans även för Toronto mot ett Florida som är ute på en energikrävande road trip.

Denizlispor–Göztepe 2

Denizlispor har haft problem defensivt senaste veckorna och den tunna truppen är sliten efter tufft spelschema. Goztepe i klart bättre form. Målfarlige nyförvärvet Kamil Wilczek redo för 90 minuter?

Malmö–Helsingborg 1

Malmö imponerade i toppmötet med Kristianstad. Har ett komplett lag och kan gå långt i slutspelet i vår. Saknar troligen Nisse Pettersson igen. Helsingborg ska vara en munsbit på hemmaplan.

Sävehof–Redbergslid 2

Mästarlaget Sävehof balanserar strax ovanför slutspelsstrecket och i kväll väntar streckmatch mot lokalrivalen. Viktige Gzim Salihi åkte på ny hjärnskakning och lär inte spela här. Skräll?

Bochum–Hamburg 2

Bochum föll mot serieledaren i omstarten och nu väntar nytt tufft test. Dessutom utan avstängde förstemålvakten Manuel Riemann. Hamburg imponerade senast, bra chans igen.

Sampdoria–Napoli X

Sampdoria blandar och ger och har svårt att hitta en jämn nivå. Får tillbaka Julian Chabot men Bartosz Bereszynski är avstängd. Uppåt i Napoli efter raka segrar mot tufft motstånd. För stor favorit?

Grenoble–Le Havre 1

Grenoble är oerhört svårbesegrat hemma. Visade form senast när man besegrade topplaget Troyes. Le Havres anfallsstjärna Kadewere är mållös efter att övergången till Lyon blev klar.

Pescara–Cosenza 1

Pescara har en handfull spelare på skadelistan men visade styrka när man besegrade topplaget Pordenone borta senast. Bottenlaget Cosenza har trubbig offensiv. Pescara bra favorit.

Toronto–Florida 1

Toronto är klart förbättrat och mer offensivt sedan man bytte tränare. Saknar fortsatt ett par viktiga defensiva pjäser i Rielly och Mikheyev. Florida är ute på tuff road trip. Bör få svårt här.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”