Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Revanschsuget Luleå får tipset

Juhani Tyrväinen är tillbaka från avstängning.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Revanschlustan blir avgörande när spiken hämtas från Småland. 

Vi försöker fälla en storfavorit som kommer få det svårt att hinna ladda om.

Spiken

Luleå

Efter två svaga insatser från Luleå på hemmaplan mot lag från den undre halvan av tabellen räknar jag med att se en reaktion från gästerna. Spelare för spelare är Luleå ett klart bättre lag än Oskarshamn.

Skrällen

Karlskoga

HV71 stod inför en rejäl urladdning mot Modo under fredagen och får kort vila. Det här är en av säsongens största matcher för Karlskoga när storklubben HV71 kommer på besök. Karlskoga har imponerat defensivt under grundserien.

Match för match

1. Djurgården – Frölunda 2

Djurgården fick tillbaka Lekkerimäki förra matchen och han blev målskytt direkt i förlusten mot FBK. Frölunda saknade Sundström mot Leksand och han är ett frågetecken även till den här matchen. Spacek var dock tillbaka i spel. Frölunda har hållit en högre och jämnare nivå än DIF i år.

2. Malmö – Örebro 2

Malmö studsade tillbaka med en riktig toppinsats när man bortaslog Örebro. Pääjärvi dras med skadeproblem för hemmalaget och är osäker till spel. Örebro får en snabb chans till revansch här. På pappret är det två väldigt jämna lag.

3. Timrå – Brynäs 2

Lööke och Carlson är osäkra till spel för Timrå efter att ha missat torsdagens match. Det blev förlust i det viktiga bottenmötet mot Linköping. Brynäs däremot stod för en mäktig vändning borta mot Luleå. Gästerna får utgångstipset.

4. Färjestad – Linköping 1

FBK hade en del avbräck i matchen mot DIF men lyckades ändå få med sig segern förra omgången. Rydahl, Lindqvist och Westin är alla tveksamma till spel. FBK ska vara favorit men ettan kommer att bli överstreckad.

5. Oskarshamn – Luleå 2

Oskarshamn har förlorat två raka hemmamatcher mot Leksand och Rögle. Spelmässigt har det sett okej ut men den där effektiviteten som funnits där tidigare under säsongen saknas. Luleå får tillbaka Tyrväinen från avstängning. Revanschsuget Luleå får tipset.

6. Rögle – Skellefteå 1

Oscar Möller var tillbaka som matchvinnare för Skellefteå när man besegrade Växjö på hemmaplan i veckan. Gästerna har fortfarande en del tunga avbräck som Mascherin. Rögle får tillbaka Bristedt efter avstängning.

7. Växjö – Leksand 1

Växjö visar gryende form och kommer från en stark insats borta mot Skellefteå. Det räckte bara till en poäng till slut men spelet gav mersmak. Leksand har fortfarande inte hittat tajmingen i de nya kedjorna men man har en otrolig potential när spelet klickar.

8. Karlskoga – HV71

Allt fokus fram till helgen har legat på toppmötet mot Modo på hemmaplan för HV71. Det blir svårt för gästerna att hinna ladda om till ett bortamöte mot svårspelade Karlskoga på mindre än 24 timmar.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset