Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regerande mästaren Rogers bästa SM-tips

Foto: Svenska Spel

På lördag drar den prestigefyllda tävlingen Tips-SM i gång igen. 

Vi tog ett snack med förra årets vinnare Roger Larsson. 

Som bjuder på tips inför årets upplaga. 

– Det finns nog större chanser för skrällar i år än i vanliga fall, säger han. 

Efter att ha varit en av tretton personer som fått flest rätt på Stryktipset under de sex SM-veckorna tog sig Roger Larsson till final av Tips-SM 2019. 

Väl där var Larsson vassast av alla när tävlingen avgjordes via en fotbollsfrågesport på Queens Head i Stockholm – och tog därmed hem prischecken på 250 000 kronor. 

Vad minns du av den dagen? 

– Det var skitkul. Det roligaste var att träffa de andra tipsnördarna. Även om man har kunskap om fotbollen så handlar det ju lite om tur också, säger Roger Larsson. 

Har du gjort något roligt för pengarna? 

– En del har gått till att betala av lite skulder och sånt. Sedan bokade vi en fotbollsresa till England för hela familjen, men på grund av Coronan så blev den tyvärr inställd.

Tips-SM arrangeras varje höst och tävlingen går ut på att få flest rätt på Stryktipset de kommande sex lördagarna. Din sämsta omgång räknas bort och det är 64 rader som gäller. 

I år utgår dock priser till vinnarna och det kommer inte arrangeras någon final. Därmed är allt avgjort efter sex tipsomgångar. 

Vinnande draget: Tog bort kryssgarderingarna

Hur ska man tänka när man spelar system på 64 rader? 

– Oftast brukar man ha med krysset när man halvgarderar. Men det har aldrig fungerat för mig så förra hösten bestämde jag mig för att köra mycket 12 i stället. Jag tycker det är väldigt svårtippat i år. Det är fruktansvärt tätt matchande som påverkar. Jag har i alla fall inte lyckats så bra hittills. Topplagen verkar inte vara på hugget så det känns väldigt svårtippat, säger Roger Larsson. 

– Tittar man mycket fotboll brukar man ju kunna se ungefär i vilken form de är i annars. Men det jag ändrade mest i fjol var att köra 12 i stället för att gardera med kryss. Det funkade då. 

Roger tror att vi kommer få se fler oväntade resultat under de sex Tips-SM-veckorna. 

– Nu drar väl Champions League i gång nästa vecka också. Så det finns nog större chanser för skrällar än i vanliga fall. Även om de andra lagen inte har lika breda trupper så slipper de samma extrema matchande som topplagen.