Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Proffset: Det är årets absolut säkraste spik

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Flera tunga favoriter kliver in i kvällens landskamper. 

Att det är träningsmatcher ökar dock chanserna för skrällar. 

Men Italien är årets säkraste spik.

Det är ett tight matchande för länderna under detta landslagsuppehåll. Träningsmatch i kväll och sedan väntar två drabbningar i Nations League. Det banar väg för rejäl luftning av trupperna för stornationerna i kväll. 

Flera stjärnor lär vilas eller spela sparsamt. Så håll gärna koll på startelvorna och oddsmarknaden innan de slutliga besluten tas.

Det lär dock inte vimla av favoritfall under kvällen. Bästa taktiken är att göra mindre system och skruva upp radinsatsen som kan höjas till max 10 kronor, det innebär 10 gånger så hög vinst vid 8 rätt.

■ ■ ■

Den mest intressanta matchen spelas i Lissabon där det vankas derby i match 1. Hemmastarka Portugal har något stort på gång med en härlig mix av gammalt och ungt. Som lag betraktat är de starkare än när de vann EM 2016. Vinnarskallen Ronaldo jagar Ali Daeis målrekord för flest antal landskampsmål i historien och lär kräva speltid, trots spelschemat. Spanien är inne i en generationsväxling där Enrique bara plockat ut tre spelare över 30 år. Istället är det lirare som Barcelonas Fati som ska ta Spanien in i framtiden. Här tror jag inte att det unga laget räcker till mer än max en pinne. 1X räcker gott i denna jämnstreckade drabbning.

■■ Två starka spikar som jag inte ruckar på är Frankrike och Italien. Frankrike har en bredd i truppen som få andra nationer. Även vid rotation finns det backup i världsklass på varje position. Ukraina fick en lektion borta mot Spanien senast (0-4) och får det tufft igen. Ettan spikas i match 4.

■■ Ett storlag som jag i stället väljer att gardera är Nederländerna som tar emot det enda utomeuropeiska motståndet. Mexico har bara den här träningsmatchen under uppehållet och lär ställa upp med förstaelvan, medan ”De Oranje” kommer snurra runt på spelare för att komma så fräscha som möjligt till de två Nations League- mötena. Match 3 får en av mina helgarderingar.

■ ■ ■

SPIKEN

Italien (match 8)

Moldavien rankas som en av de sämsta nationerna i Europa och har inte vunnit en landskamp på sex år om man räknar bort blåbären San Marino och Andorra. Här lär Mancini rotera in ungt färskt blod från sin stora trupp. Och det kommer gå utmärkt. Italien vinner den här matchen oftare än 99 gånger av 100. Säkrare spik går knappast att hitta.

SKRÄLLEN

Turkiet (match 2)

Med Söyüncü, Ünder, Demiral och Milans formstarka Calhanoglu ser Turkiets landslag helt klart spännande ut. Och nu väntar mini-derby mot Tyskland, där det bor flera miljoner turkar. Tyskland har inte varit att känna igen de senaste åren. Tog bara två poäng mot Spanien och Schweiz i den senaste rundan av Nations League och har viktiga matcher närmast. Jogi Löw lär rotera friskt. Skrälltvåan åker med till 7%.

DRAGET

Schweiz (match 6)

Schweiz tog en poäng hemma mot Tyskland senast och är alltid starka hemma i alplandet. Har ett bra truppläge med härförare Xhaka som centralgestalt. Kroatien har inte varit att känna igen sedan VM-silvret. Mandzukic och Rakitic har lagt ner landslagskarriärerna och här saknas även Rebic. Åtta insläppta mål på två matcher förra samlingen visar att det finns brister. Ettan är en spännande chansspik till trevlig procent.

ANNONS:
Expertens systemförslag: