Pokerns nya stjärnskott

Publicerad
Uppdaterad
Sångerskan Denise Lopez, 33, kom trea i söndagens avsnitt av Pokermiljonen. Och imponerade - inte minst på sig själv.
- Jag slog ett av proffsen och har aldrig spelat förut. Det är bara att tacka och ta emot, säger den nöjda amatören till Expressen.se.
Att Christer Johansson, Sveriges kanske tyngsta proffs, vann var knappast oväntat. Men att sångfågeln Denise Lopez kom trea var en överraskning. Inte minst för henne själv. - Jag trodde att jag skulle åka ut först, och kunde aldrig tänka mig att jag skulle gå så här långt, säger hon.

"Otrolig inlärningskurva"

Denise Lopez kunde mycket lite om poker när hon bestämde sig för att tacka ja till Pokermiljonen. Och pokercoachen Nicklas Gustavsson är mycket imponerad av hennes proffsighet. - Denise har haft en otrolig inlärningskurva, och har verkligen blivit duktig. Det har varit mycket roligt att se hur snabbt hon har lärt sig, säger han. Från att ha spelat mycket försiktigt bytte bordets pokerdrottning plötsligt spelstil. Hon började ta för sig, och spelade med stort självförtroende.Denize Lopez, Dennis Lindsten och Christer Johansson. Denise Lopez slog ut det enormt erfarna proffset Per Hildebrand med ess-knekt, och var till slut ensam kvar med Christer Johansson och kvalspelaren Dennis Lindsten vid bordet. Men där tog det stopp. Och någon semifinal blev det inte för sångerskan - trots hennes framgångar.

Höga förväntningar

Christer Johansson var efter spelet lättad över att ha plockat hem vinsten. Särskilt som han vet vilka förväntningar som låg på en erfaren spelare som honom. - Man känner pressen av att alla förväntar sig att man ska vinna. Men det är ju inte så enkelt att bara gå in och göra det, säger han. Och Denise Lopez helomvändning överraskade även honom. - Jag hade nästan hade räknat ut Denise ett tag, men sen kom hon igen. Jag tycker faktiskt att alla spelade bra, säger vinnaren Christer Johansson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag