Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Poker-SM ställs in efter flera attacker

Publicerad

Svenska Spels Poker-SM ställs in.

Efter att flera överbelastningsattacker ägt rum tvingas nu spelbolaget ta till den drastiska åtgärden.

– Det är brottsligt och vi har polisanmält det här, säger Svenska Spels IT-chef Jörgen Olofsson till SportExpressen.se.

Redan för några veckor sedan drabbades Svenska Spel av överbelastningsattackar på nätet. De så kallade Ddos-attackerna innebär att sidan, i det här fallet Svenska Spels pokerklient, blir seg och trög - och att spelarna kastas ut från sidan.

Nu har det hänt igen.

"Man vill förstöra"

I ett pressmeddelande förklarade bolaget att man nu tvingats att avbryta och avsluta den pågående SM-tävlingen.

– Det är ett allmänt fenomnen som finns på nätet och som blir vanligt. Man vill förstöra. En del går säkert i gång på att man får rubriker på det. Det känns väldigt onödigt, säger bolagets IT-chef Jörgen Olofsson till SportExpressen.se och fortsätter.

– Det är brottsligt och vi har polisanmält det här.

"Naturligtvis besvikna"

Härnäst arbetar man med att förhindra ytterligare attacker, samt att återbetalningen för de spelare som blivit av med sina insatser, inletts.

– Spelarna är naturligtvis besvikna, de älskar de här spelet. De tycker att det är tråkigt naturligtvis men samtidigt finns det de som har förståelse, för de har sett det på andra håll - men naturligtvis är man besviken.

Hur mycket pengar har spelarna blivit av med?

– Det är för tidigt att säga. Vi håller på att återbetala de pengarna nu. Det är en fråga vi får återkomma till, säger pressinformatören Johan Söderkvist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag