Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Plockar fram ett vasst skrällbud

Foto: OLLE SPORRONG

Fredagens High Five-lopp hämtar vi från Cagnes-sur-Mer. 

Jag tycker mig ha hittat en stark vinnare och några vassa skrällbud där bakom.

Prix Cavallari (f.d. Prix d’Helsinki) är ett lopp öppet för äldre hästar, mellan åtta och elva år, som inte tjänat mer än 200.000 euro. De ska springa 2150 meter och startar bakom bilen. Precis som i Sverige är det åtta hästar bakom bilen på Cagnes-sur-Mer. De åtta hästar med mest intjänade pengar startar från framspår. Många av hästarna i loppet har tävlat mot varandra tidigare och det finns gott om intryck att gå på. Jag tycker mig ha hittat en riktigt bra vinnare och några spännande drag där bakom.

Min vinnare är alltså 2 Equiano. Han har tävlat mycket framgångsrikt på Cagnes-sur-Mer i vinter och nollan senast i resultatraden ska man inte ta för hårt på. Då gick han med skor på och det var enbart preparé inför detta lopp. Nu är det barfota igen och han står perfekt inne i loppet mindre än 4.000 euro från maxtaket. Spåret är perfekt och jag går rakt ut på Equiano.

5 Easy Masa var trea senast och då var det ett offensiv upplägg som gällde. Från ett åttondespår kördes han till ledningen in i första sväng och drog på i tuff fart. Han kroknade lite över upploppet och tappade lite på hästarna framför (som jag tippar etta och fyra här). Motståndet är liknande och jag tror skicklige Romain Derieux löser en pallplacering här.

12 Dirty Loving är ett riktigt formkort som kan blanda sig i segerstriden från sitt bakspår. Näst senast var han fyra mot många andra som är med här. Innan det hade han två raka segrar, och senast var han ute på Vincennes och tog en meriterande andraplats Trots läget tror jag Dirty Loving kommer vara med långt fram på målfotot.

 Som fyra tippar jag 4 Dear Lover. Den här Love You-sonen slog min tipsetta Equiano näst senast. Då gick han med skor runt om, men denna gång kommer han tävla barfota bak. Vid vinsten skrevs receptet tredje inner och lucka på upploppet, och då hann han fram med en nos. Jag tror det kan bli svårt att ha samma klaff igen, men spurten kan gott och väl räcka till en pallplats.

Till sist streckar jag 8 Diams de Bassiere som tränas och körs av Nicolas Ensch. Man chansar och rycker av skorna denna gång, och det får bära eller brista. Det har blivit galopp senaste gångerna man försökt köra barfota, men skulle det falla väl ut denna gång kommer han leverera klart bättre än hur han är rankad av spelarna.

Rank: 2-5-12-4-8.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset