Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perfekt att kliva in till det fina oddset

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

PREMIÄR. Bengt Sonnert kommer bjuda SportExpressens läsare på vassa spel under hela EM-slutspelet. 

I sitt första tips bjuder spelproffset på två fina vinnarspel – till riktigt bra odds!

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Äntligen startar EM! Jag kommer under sommaren skriva mina ideer kring vad man kan spela på. Mästerskap har historiskt sett inneburit otroligt bra spelvärde, men ingen är bättre än sitt senaste spel.

Så tänk på att hålla insatserna på en bra nivå och känner du att du inte kan hantera spelet eller att det påverkar ditt liv i övrigt, kontakta stödlinjen och ta en spelpaus! 

Frankrike vinner EM till 6,5 i odds

Alla vill ju ha en vinnare på hela schabraket, vad är då bättre att börja med än en text om vilka lag jag anser ha spelvärde som Europamästare?

Jag har scannat utbudet och framför allt fastnat för två vinnare av turneringen där jag anser att oddsen är lite väl höga, sett mot lagets verkliga vinstchanser i turneringen.

Frankrike är favoriter i mångas ögon, och så även sett till oddsen. Det till trots, så tycker jag Frankrike är spelvärt. ”Les Bleus” har troligen turneringens bästa trupp, och ser oerhört stabila ut från målvakt, till anfallare. Kanté, som kanske varit världens bästa spelare de gångna månaderna, kommer med största sannolikhet tillsammans med Pogba styra mittfältet under turneringen.

Pogba är ifrågasatt i Manchester United, men brukar allt som oftast vakna till och prestera på absolut maxnivå så fort det vankas landslagsfotboll. Det såg vi inte minst i VM senast, när Pogba var bländande bra.

Framåt innehar Frankrike turneringens finaste anfall. Benzema och Mbappe är bägge två av världens absolut bästa anfallare, och därtill har laget även tillgång till Griezmann och en sylvass Ben Yedder om det behövs.

Även bakåt ser det ruskigt fint ut, med nämnda Kanté som sittande framför en backlinje styrd av PSG's ankare Kimpembe. 

Allt som allt, Frankrike har ett blytungt lag över hela banan, och även om man lottats i dödens grupp, så ska det till en maxprestation av det motståndarlaget som önskar ta poäng av Frankrike, alternativt slå ut dem. 

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Spanien vinner EM till 11,5 i odds

Årets upplaga av Spanien har sprungit lite under radarn. Medan favoritskapet landat på Frankrike, England och Belgien så smyger Spanjorerna med i vassen utan strålkastarna på sig från omvärlden, något som bör kunna passa detta spännande spanska lag väldigt bra.

Efter att lekande lätt vunnit sin kvalgrupp till EM, där bland andra Sverige var med, så har det sett fortsatt stabilt ut för de gul-röda. Inte minst minns vi nog alla den fullkomligt osannolika krossen mot Tyskland i Nations League, där Spanien hade lekstuga med Lööf's Tyskland. Slutsiffrorna skrevs till 6-0 i Spaniens favör, efter ett hattrick av stjärnskottet Ferran Torres.

I genrepsmatcherna inför mästerskapet har det fortsatt på den inslagna vägen. Mot Portugal, ett av de favorittippade lagen, blev det 0-0 men Spanien var helt klart det bättre, och spelförande, laget. 

Spanien har ett mindre namnkunnigt lag än på länge, men på många sätt också ett mer spännande lag. Ferran Torres, Gerard Moreno och Dani Olmo är bara ett par av många högintressanta spelare som presterat på absoluta maxnivå under hela året, och så även i landslaget.

Vi är vana att se Spanien som favoriter inför EM-mästerskap, men inte i år. Därför tror jag det är perfekt läge att kliva in på denna nya, fina generation av Spanien, till riktigt fina odds.

Såhär bra odds brukar vi inte få på Spanien och jag tvekar inte en sekund till dessa priser! 

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset