Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passande uppgift för Malmö i kvalet

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Spelstopp: 18.59

Spelexpert: Johan Meijer 

1. Celtic–AIK 1

Celtic var en besvikelse mot Cluj i CL-kvalet. Mv Bain ny på skadelistan. Saknar även ElHamed och Rogic. AIK vilade nyckelspelare i förlusten mot Kalmar. Mer ordinarie i kväll. Knapp etta.

2. Malmö FF–Bnei Yehuda 1

Svår balansgång för MFF som har seriefinal mot Djurgården på söndag att ta hänsyn till. Antonsson och Berget har skadeproblem. Ett ungt Bnei Yehuda dock en passande uppgift. Trolig etta. 

3. Torino–Wolverhampton 2

Torino är välorganiserat men saknar Europa-rutin och truppen är ganska tunn. Wolves har haft tufft spelschema så här långt men truppen är bredare i år och klarar slitage. Troligen skadefritt.

4. Strasbourg–Frankfurt X

Frankfurt imponerade i EL-spelet förra säsongen då man gick till semifinal. Har bl a tappat offensiva nyckelspelarna Jovic och Haller. Strasbourg brukar vara ett bra cuplag och kan inte räknas bort.

5. FC Köpenhamn–Riga FC 1

Bra lottning för FCK som oturligt föll i CL-kvalet mot Röda Stjärnan. Har frågetecken för N’Doye och Bjelland. Andersen, Mudražija och Boilesen är långtidsskadade. Ska vinna här.

6. Partizan–Molde 1

Partizan har 13–1 på fyra tävlingsmatcher hemma den här säsongen och blir en tuff nöt att knäcka för Molde. Det norska topplaget gick vidare med ett nödrop mot grekiska Aris. Trolig etta.

7. Braga–Spartak Moskva 1

Braga har haft en del spelaromsättning och är troligen inte samspelt än. Sju mål på två matcher mot Bröndby imponerar. Spartak har tappat offensiva krafter i Luiz Adriano och Zé Luís. Ta gärna med krysset.

8. Legia Warszawa–Rangers X

Steven Gerrards Rangers har fått en smakstart på säsongen med två raka segrar i ligan och imponerade offensiv i Europa-spelet. Legia har inte sin bästa upplaga. Bättre defensivt än offensivt.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Celtic–AIK 1x

2. Malmö FF–Bnei Yehuda 1

3. Torino–Wolverhampton 1x2

4. Strasbourg–Frankfurt 1x2

5. FC Köpenhamn–Riga FC 1

6. Partizan–Molde 1x

7. Braga–Spartak Moskva 1x

8. Legia Warszawa–Rangers 1x2

216 rader