Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övervärderat Arsenal måste garderas i dag

Det är en fotbollssöndag av höga mått och det avspeglar sig på Euroapatipset.

Stormatcherna står på rad och jag väljer att ta tydlig ställning i ett par. 

Jag tycker bland annat att det mesta talar för Manchester United till trevlig procent.

Premier League, Allsvenskan, Serie A, La Liga och Ligue 1 är det som gäller på söndagens Europatips. Det kryllar av toppmatcher denna härliga fotbollsdag. Jag tar tydlig ställning i två av dem.

■■ I match 2 drabbar Manchester United och Tottenham, två storlag som inlett säsong tveksamt, samman. Här kliver de dock in med olika förutsättningar. Mourinho har varit galen på det tighta spelschemat där Spurs tvingades spela fyra matcher på åtta dagar. Nu är det åter kort vila från torsdagens Europa League. 

Förutom trötta ben är viktiga Son och Bale skadade och Lo Celso tveksam.

■■ Trevligare förberedelser för United som har i stort sett hela truppen att tillgå och längre vila. Såg även klart förbättrade ut i Ligacupen senast. 

Jag tror att Solskjaer vinner den här kampen och gillar ettan till under 50% skarpt. Spik!

■■ Klassikermöte även i Ligue 1. Chos des Olympiques är ett rivalmöte som heter duga. Heta känslor utlovas mellan Lyon och Marseille i match 13. Lyon har inte fått utdelning i ligan efter sin häftiga Champions League-resa, men har haft en hel del stolpe ut. Marseille ser trötta ut med flera spelare där bäst före datumet passerat. Det ska vara större fördel för hemmalaget än vad strecken säger. 

Ettan är en bra spik hela vägen upp mot 60%.

■■ Arsenal i match 3 ser ut att bli kupongens mest övervärderade. 80% hemma mot Sheffield United är inte speciellt lockande. Visst har The Gunners sett förbättrat utjämfört med i fjol, men är fortfarande för ojämna. Insatsen hemma mot West Ham i ligan var inget extra och Arteta har en hel del skador att brottas med. 

Fjolårets succé Sheffield United har i stort sett samma lag som då och kan absolut stå upp här. Högersidan rensar rejält och måste med.

SPIKEN

Wolverhampton (match 4)

Wolves åkte på en riktig käftsmäll borta mot West Ham. Men jag tror bara det har fått laget att vakna. Fulham är Premier Leagues sämsta lag och ska inte ha något att säga till om borta mot ett revanschsuget Wolverhampton. Mycket trolig etta.

SKRÄLLEN

Sheffield United (match 3)

Sheffield United tog fyra poäng på de två inbördes mötena med Arsenal i fjol. Har inte fått samma utväxling denna säsong, men har absolut kvaliteter att störa ett fortsatt ojämnt Arsenal. De stora pengarna hittas i denna tvåa som just nu streckas till extremt låga 5%.

FAVORIT I FARA

IFK Göteborg (match 8)

Blåvitt har knappast gjort sig förtjänta av det, men det svenska folket överstreckar göteborgarna i denna livsviktiga hemmamatch. Ett lag som vunnit en av sina 17 senaste allsvenska matcher är svåra att hålla i handen till hög procent. Varberg slutar aldrig kriga och ger inte bort något gratis.

 

ANNONS:
Expertens systemförslag: