Överstreckade lagen går bort på kupongen

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Överstreckade lag som Rögle och Oskarshamn går bort tidigt på kupongen som spikar.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

Spiken

Leksand

Sett till spelvärdet är det ingen av kupongens bättre spikar men med skadeproblemen i Örebro och Leksands målform känns tvåan riktigt bra på förhand.

Skrällen

Skellefteå

Oddsen på Skellefteå har redan droppat och jag skulle inte bli förvånad om vi får se helt jämna odds vid nedsläpp. Skellefteå tajtade till försvaret rejält senaste mot LHC efter att ha släppt in åtta mot Oskarshamn.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Match för match

1. Färjestad – Skellefteå 2

Färjestad gjorde en bra match mot Leksand men föll ihop sent trots ledning i den tredje perioden. Skellefteå stod för en klinisk uppvisning i försvarsspel mot Linköping. Gästerna har varit jämnare.

2. Luleå – Frölunda 1

Frölunda har dragits med en del skadeproblem i truppen den senaste tiden vilket påverkat resultaten. Det blev förlust efter straffar hemma mot Oskarshamn förra omgången. Svag etta.

3. Örebro – Leksand 2

Örebro ser ut att sakna nyckelspelare Rissanen till kvällens möte. Backen klev av skadad i övertidsförlusten mot Brynäs. Leksands frejdiga offensiv har levererat senaste matcherna - fin tvåa!

4. Linköping – Växjö 2

Svårbedömd match då båda lagne befinner sig i en formsvacka. Växjö kan ändå ta med sig vissa delar av matchen mot Luleå då spelet såg bättre ut. Calof, Rosén och Nättinen är osäkra för Växjö.

5. Timrå – Malmö 1

Timrå har burit titeln som SHL:s krislag under större delen av säsongen men nu har Malmö axlat den rollen. Gästerna har blivit nollade i två raka matcher och spelet har inget fungerat alls. Vidöppet!

6. Rögle – Brynäs 1

Rögle fick in stjärnbacken Gelinas i laget men det hjälpte inte mot Timrå. Det blev förlust efter straffar trots kvittering i slutsekunderna. Timoshov gjorde sina första två mål för Brynäs förra matchen.

7. Oskarshamn – Djurgården 1

Allting talar för att Oskarshamn ska fortsätta på den inslagna vägen mot ett skadedrabbat och formsvagt DIF. Oskarshamn har radat upp segrar på slutet, men 68% känns iskallt på ettan.

8. P. Karlkvist – M. Sörensen 1

Karlkvist har gjort succé sedan han lämnade Modo för Oskarshamn. Han ligger med i toppen av skytteligan. Samtidigt har Djurgården haft det svårt att producera offensivt. Sörensens kedja har inte alls fått det att stämma.

ANNONS:
Expertens systemförslag: