Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oskarshamn kan bjuda på målfest – streckas

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

En förbättrad skadesituation för den engelska klubben gör att formen befinner sig runt hörnet.

Ny målfest att vänta i Oskarshamn?

■ Det blev en succéartad gårdag med dagens bästa spel och ett topptips som hittade hem. Vi ska försöka upprepa den bedriften idag med ett lite mer begränsat utbud. Det finns en del SHL-hockey att dyka ner i men mina ögon fastnade vid matchen mellan Burnley mot Leicester. Leicester har fått kämpa senaste två månaderna med enorma skadeproblem kombinerat med afrikanska mästerskapen. Nu börjar truppen bli fulltalig igen och som en följd tror jag att vi kommer få se deras prestationer förbättras också. Burnley ska vara glada som fick med sig en poäng mot Palace förra omgången. Om Leicester kan driva upp tempot i passningsspelet finns det goda möjligheter till tre poäng. Tvåan plockas till höga 2,57!

■ På Bomben tror jag på en jämn tillställning mellan Malmö och Timrå i bottenstriden. Målfesten hittas i mötet mellan Oskarshamn och Leksand. Oskarshamn har tillbaka powerplay-specialisten Olofsson och har varit involverade i flera målrika tillställningar på slutet. Nu möter man ett offensivt Leksand som tycker om att spela en öppen och fartrik hockey.

Matchlistan

Luleå – Djurgården 1

Djurgården tog en viktig seger i bottenstriden när man bortaslog Brynäs förra omgången. Gästerna har fortsatt sex spelare på skadelistan. Luleå saknar avstängde Tyrväinen. Lutar åt ettan.

Malmö – Timrå 1

Timrå visade vilja när man kvitterade sent mot Skellefteå för att sedan ta hem segern på övertid. Ett stort sorgebarn för Malmö den här säsongen har varit deras powerplay. Iskallt odds på ettan.

Oskarshamn – Leksand 2

Oskarshamn kommer från en seger borta mot Malmö. Spelet var inte strålande men man var väldigt effektiva på sina chanser. Hemmalaget har ligans sämsta boxplay. Ny målfest att vänta?

Växjö – Skellefteå 1

Det här blir Skellefteås tredje raka bortamatch på kort tid. Skellefteå saknade hela sju spelare senast mot sjukdom. Flera av spelarna är osäkra till spel ikväll. Passande läge för Växjö!

Peterborough – Manchester City 2

City bänkade spelare som Walker, Jesus, Grealish och Mahrez i helgens ligamatch. Det är troligt att vi får se samtliga i startelvan nu. Näst intill omöjlig uppgift för Peterborough - tvåa!

Crystal Palace – Stoke 1

Palace förtjänade mer i matchen mot Burnley men återigen lyckades laget inte ta tillvara på chanserna. Stoke har gått tungt i ligan på slutet med en svag defensiv. Högt odds på hemmasegern.

Middlesbrough – Tottenham 2

Middlesbrough skrällde när man slog ut United ur cupen på straffar förra omgången men spelet har rasat fullständigt sedan dess. Spurs förväntas rotera på flera positioner men får ändå tipset.

Burnley – Leicester 2

Bertrand, Evans och Castagne saknas hos gästerna. Vardy är på väg tillbaka från skada och kommer att testas sent. Burnley övertygade inte mot Palace senast trots poängen. Spelvärd tvåa!

Dagens bästa spel

Burnley – Leicester 2

Odds: 2,57

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Bomben

A. Oskarshamn – Leksand

3, 5, 6 – 3, 4, 6

B. Växjö – Skellefteå

3, 5 – 2, 4

C. Malmö – Timrå

2, 4, 5 – 2, 4

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset