Örebro tar tre poäng mot uddlöst Örgryte

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Svårlöst kupong med flera intressanta skrällbud.

Vi väljer att gardera upp de allsvenska favoriterna i jakten på högre utdelning.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader 

Spiken

Örebro

När lagen möttes på Örgrytes hemmaplan vann Örgryte men det var Örebro som dominerade matchbilden. Örgryte har stått för en handfull svaga insatser på slutet och ser fortsatt uddlösa ut framåt.

Skrällen

Ålborg

Silkeborg har inlett säsongen strålande men har flera spelare borta inför kvällens match. Det är betydligt jämnare än oddsen föreslår. Tack vare segrarna mot Bröndby och Midtjylland senaste två matcherna har Silkeborg fått ett stort förtroende hos spelarna.

Match för match

1. Häcken – Helsingborg 1

Efter poängtapp mot Djurgården och Elfsborg är Häcken i desperat behov av en trepoängare om man ska hänga med i guldstriden. Gästerna har fortsatt Loeper avstängd.

2. Varberg – IFK Göteborg 2

Varberg får tillbaka två spelare från avstängning efter segern mot Sundsvall. Lindner saknas dock hos hemmalaget. Göteborg kommer från två fina insatser mot Norrköping. Gästerna får U-tecknet.

3. Örebro – Örgryte 1

Örebro ska försöka undvika sin tredje raka förlust i serien. Viktige Gustafsson är avstängd för hemmalaget. Örgryte såg inte alls bra ut i sin senaste match mot AFC trots att det blev en poäng.

4. Västerås – Brommapojkarna 2

Västerås har tappat poäng mot båda bottenlaget Örgryte och Jönköping den senaste tiden. Trenden är inte positiv för deras del. BP har en förlustfri svit på fem raka matcher inför kvällens match.

5. AFC Eskilstuna – Jönköping Södra 1

AFC förtjänade mer i kryssmatchen mot ÖIS förra omgången. Spelmässigt var det en match man borde ha vunnit. Jönköping tog en viktig seger i bottenstriden när man slog Västerås. Öppet!

6. West Bromwich – Watford 2

Det är omgångens hetaste möte mellan två förväntade topplag. Både WBA och Watford har trupper som ska konkurrera om direktplatserna till Premier League. WBA har Bryan på skadelistan till mötet.

7. Silkeborg – Ålborg 2

Silkeborg kommer från segrar mot jättarna Midtjylland och Bröndby i ligan. Ålborg har haft en iskall start på serien men man möter ett Silkeborg med fem ordinarie spelare borta. Spelvärd tvåa!

8. Ankaragucu – Konyaspor 2

Hemmalaget saknar skadade Aygoren som är borta med en muskelskada. Ankaragucu är nykomlingar i år och ställs mot ett Konyaspor som redan matchats i europakvalet. Det är en klar fördel för gästerna som har matchtempo.

ANNONS:
Expertens systemförslag: