Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öppna dörrar i landskampen

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Fint hemmafacit och en gryende formkurva lägger grunden för dagens bästa spel. 

Öppna dörrar i en av landskamperna kan höja utdelningen rejält på Bomben.

■ Det är kanske inte den roligaste helgen som fotbollsälskare men det finns både landskamper och engelsk fotboll att grotta ner sig i. Dagens bästa spel har jag hämtat från League One och mötet mellan Sheffield Wednesday och Cheltenham. Gästerna är fast i mitten av tabellen utan någonting att spela för. Det märktes inte minst i deras insats förra omgången borta mot Plymouth. Alla matchrapporter tyder på att det var ett blekt framträdande. Sheffield jagar spel i playoff och behöver fortsätta vinna. Man kommer att gå för segern till varje pris. Sheffield kan dessutom visa upp ett väldigt fint hemmafacit den här säsongen.

■ På Bomben får man ta med i beräkningarna att det är träningsmatcher. Det kan komma att bli en hel del byten och resultatet är inte det viktigaste utan snarare det taktiska. Med det sagt har jag svårt att se Albanien bryta igenom Spaniens försvar. Albanerna kommer inte att få låna bollen speciellt mycket. Därför väljer jag att singla nollan i match A. Tyskland möter ett Israel med sina styrkor offensivt snarare än defensivt. Det kan mycket väl utveckla sig till att bli en målfest. Nederländerna står inför en svår uppgift mot ett välorganiserat Danmark som är skickliga i kontringsspelet och på fasta situationer.

Matchlistan

Hammarby – Eskilstuna 1

Hammarby överraskade positivt under fjolåret med sin offensiva fotboll. Man har fått behålla anfallsstjärnan Janogy och siktar ännu högre upp i tabellen. Överspelet i matchen känns högaktuellt.

Accrington – Gillingham 1

Det har varit jämnt och målsnålt när dessa lag ställs mot varandra senaste åren. De åtta senaste matcherna har gått under 2,5 mål. Gillingham har haft det svårt med målskyttet i år, svag etta.

Wimbledon – Cambridge 1

För Wimbledon är varje poäng viktig i nuläget då man befinner sig under strecket. En seger skulle ta laget upp på säker mark. Cambridge kommer in till matchen med sviktande form, vidöppet.

Doncaster – Charlton 2

Charlton är ett lag som spelar med väldigt mycket fart. Framförallt från högerkanten med Clare och Matthews. När lagen möttes tidigare i ligaspelet vann Charlton relativt enkelt med 4-0.

Ipswich – Plymouth 2

Ipswich ska vara favorit om man ser till truppmaterialet men Plymouth gör en fantastisk säsong. Gästerna ligger just nu fyra i tabellen och har sex raka segrar med sig in till matchen - värde!

Sheffield Wednesday – Cheltenham 1

Sheffield Wednesday har bara förlorat två av sina tolv senaste matcher. Man förstärkte truppen i januari och har gått som tåget sedan dess. Berahino är borta med landslaget för Sheffield. Fin etta!

Shrewsbury – Lincoln X

Shrewsbury kommer stärkta till mötet efter att ha besegrat serieledarna Rotherham med 3-0 på bortaplan förra omgången. Båda lagen har som enda målsättning att säkra kontraktet just nu.

Spanien – Albanien 1

Spanien kommer till samlingen med en stark trupp utan några direkta överraskningar. Ska man peka på en svaghet så är det anfallspositionen med spelare som Morata, Sarabia och Torres i laget.

Tyskland – Israel 1

Tyskland saknar flera spelare men man mönstrar trots det en trupp av yppersta världsklass. Gnabry var den senaste att lämna återbud med sjukdom. Israel har haft enorma problem defensivt på slutet.

Nederländerna – Danmark 2

Danmark har mittbacken Kjaer på skadelistan men Eriksen gör comeback i landslaget. Danmark imponerade i EM-slutspelet när man tog sig hela vägen till semifinal. Värde i bortasidan!

Dagens bästa spel

Sheffield Wednesday – Cheltenham 1

Odds: 1,61

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Bomben

A. Spanien – Albanien

2, 3, 4 – 0

B. Tyskland – Israel

3, 4, 5 – 0, 1

C. Nederländerna – Danmark

0, 2, 3 – 1, 2, 3, 4

216 rader, spelstopp 19.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset