Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olsen utvisad – då vann Daniel, 48, jättesumma

Foto: MARCO LEZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Cagliari tappade poäng borta mot Lecce efter Robin Olsens utvisning.

Då jublade svenske Daniel, 48.

Den osannlika avslutningen resulterade nämligen i 13 rätt – och den största utdelningen på Europatipset i år.

– Jag är inte längre kvar på jorden. Jag svävar, säger han.

Serie A-matchen mellan Lecce och Cagliari skulle egentligen spelas på söndagen.

Men matchen sköts upp med anledning av det kraftiga regnet och spelades i stället på måndagseftermiddagen. När tio minuter återstod av matchen stod det 2-0 till Cagliari då en av gästernas försvarare räddade en boll med handen.

Lecce tilldömdes en straff och försvararen visades ut. Den svenske Cagliari-målvakten Robin Olsen gick åt rätt håll, men fick se bollen gå i mål.

Efter reduceringen hamnade landslagsmålvakten i bråk med målskytten och båda fick rött kort efter en serie knuffar mot varandra. Cagliari var där och då nere på nio spelare och fick se hemmalaget Lecce kvittera på tilläggstid.

Då jublades det rejält hemma hos tio svenskar. I och med det sena krysset blev de ensamma om att få 13 rätt på Europatipset. Vinsten? Drygt fyra miljoner kronor, den största i år.

Största vinsten på Europatipset i år

En av de lyckliga tio spelarna kunde inte tro sina ögon när Lecce kvitterade på tilläggstid. Han hade vunnit drygt 400 000 kronor.

– Det går inte att beskriva, jag är så lycklig. Jag är inte längre kvar på jorden, jag svävar bland molnen. Jag har spelat i 30 år, men har aldrig vunnit så här mycket pengar, säger 48-årige Daniel.

Han hade tolv rätt när den italienska matchen sköts upp.

Nervositeten var enorm.

– Det var helt sjukt. Jag kunde inte jobba i dag, jag var alldeles för nervös. Med tio minuter kvar såg det inte bra ut, men det ordnade sig mot slutet. Jag tackar Robin Olsen och den andra spelaren för att de blev utvisade. De är mina hjältar.

Vad ska du göra med pengarna?

– Jag har inte funderat jättemycket på det, men jag kommer dela med mig till familjen, säger Daniel.

Robin Olsen bad sent i natt om ursäkt för sitt agerande.

”Olyckligt slut på matchen, vilket jag naturligtvis ber om ursäkt för. Till mina lagkamrater, till tränaren och till våra fans. Vill aldrig lämna dem i sticket i en match. Vi var så nära tre poäng efter en stark laginsats. Nya matcher på gång och jag kommer göra allt för att stötta laget, precis som vanligt”, skriver han på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B5ThFifgxa2/