Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM-kval: Amrounis guide till tisdagens hetaste matcher

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Underdog-stämpeln passar Sverige perfekt. Det finns svagheter i Polens defensiv att utnyttja.

■■ Landslagsuppehållet går mot sitt slut men det återstår en otroligt viktig match för oss svenskar. Den avgörande matchen mot Polen om vem som ska nå VM-slutspelet. Precis som Sverige har Polen en del småskavanker i truppen som påverkar deras tilltänkta startelva. När lagen möttes förra sommaren i EM-slutspelet gick Sverige vinnande ur striden men det var en jämn och dramatisk tillställning. Vi kan mycket väl få se något liknande igen i kväll.

• • •

■■ Ser man till oddsen i matchen är Polen ganska klar favorit vilket är förståeligt. Polen spelar på hemmaplan och har namn som Lewandowski och Zielinski i den förväntade startelvan. Sverige hade stora problem med ett B-betonat Tjeckien i sin förra match medan Polen fått längre vila. Det man ska komma ihåg är att Sverige trivs i rollen som underdog och har en förmåga att höja sig efter motståndet. Spelet med bollen mot lågt liggande försvar har varit enskilt största problemet under Janne Anderssons tid som förbundskapten.

Jag tror att vi kan få se en överraskning här och tycker oddset på bortasegern är alldeles för högt – tvåan plockas till fina 3,16.

• • •

■■ På Bomben bygger jag kupongen kring en komfortabel Portugal-seger mot Nordmakedonien. Nordmakedonien lyckades skrälla sig vidare mot Italien men det avancemanget krävde en stor portion tur sett till matchbilden. Jag har svårt att se att man ska lyckas med det ännu en gång mot ett Portugal som vimlar av offensiv talang.


Matchlistan

Polen – Sverige 2

Sverige trivs bäst i rollen som underdog. Olsson är skadad men man får tillbaka både Krafth och Ibrahimovic efter avstängning. Polen har några spelare borta men Lewandowski kommer spela.


Portugal – Nordmakedonien 1

Nordmakedonien stod för en sensation när man slog ut Italien förra omgången. Med det sagt hade man en stor portion tur sett till matchbilden. Drömlottning för Portugal på hemmaplan, sund etta.


Nederländerna – Tyskland 2

Nederländerna stod för en bra insats mot Danmark senast. Tyskland valde att rotera på flera positioner i startelvan mot Israel. Det är något man kan dra nytta av nu. Värdet ligger i bortasidan.


Turkiet – Italien 2

Italien har något att bevisa efter uttåget ur VM-kvalet förra veckan. Det finns en enorm revanschlusta i laget som fått utstå hård kritik på hemmaplan. Turkiet har sett ihåliga ut i kvalspelet, svag tvåa.


Wales – Tjeckien 2

Bale blir en helt annan spelare när han spelar med Wales i tävlingsmatcher. Han tog Wales vidare på egen hand mot Österrike i torsdags. Nu är det träningsmatch och nya förutsättningar - tvåa!


Algeriet – Kamerun 1

Efter ett horribelt mästerskap var Algeriet så där klinisk som vi vant oss vid att se laget senaste åren. Nu har man 1-0 att gå på från första mötet. Svår uppgift för Kamerun på bortaplan.


Marocko – DR Kongo 1

Sett till statistiken dominerade Marocko det första mötet. Man missade en straff och styrde spelet, man lär dock vara relativt nöjda med 1–1. Kongo har ytterbacken Ngonda avstängd. Fin etta!


Tunisien – Mali 1

Sissako hade en jobbig första match. Han hann med ett självmål innan han blev utvisad i första halvlek. Han är nu avstängd för Mali. Tunisien är ett mer välorganiserat lag och ska vara favorit.


Dagens bästa spel

Polen – Sverige 2

Odds: 3,16

ANNONS: Lämna in expertens spel här 


Trippeln

1. Polen – Sverige 2

Odds: 3,16

2. Algeriet – Kamerun 1

Odds: 2,03

3. Marocko – DR Kongo 1

Odds: 1,54

Trippelodds: 9,87

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag 


Bomben

A. Polen – Sverige

0, 1 – 1, 2, 3

B. Portugal – Nordmakedonien

2, 3, 4 – 0, 1

C. Nederländerna – Tyskland

1, 2, 3 – 3, 4

216 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här