Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toppmöte i Karlstad – överspelet är givet

Foto: BILDBYRÅN

Full omgång i SHL och det finns flera intressanta spel.

Färjestad tar emot Rögle i toppmöte. Hemmalaget ser mycket starkt ut offensivt. Även Rögle har bra målsnitt och jag har svårt att se en målsnål match. Över 4,5 mål bra spel till 1,65.

Leksand radar upp förluster och defensiven läcker rejält. Gör säkert en bättre insats än på slutet men jag är tveksam till att det räcker till poäng i Luleå. Ettan spelas till 1,60.

Brynäs–Oskarshamn 1

Brynäs har underpresterat rejält och frågan är hur lager mår efter fyra raka förluster och 3–18 i målskillnad? Kan få tillbaka Niclas Lundgren. Oskarshamn också formlöst, men har allt att vinna här.

Djurgården–Skellefteå 1

Djurgården matchade några juniorer i CHL i tisdags för att spara viktiga spelare. Mycket starkt hemma på Hovet där man gjort nästan fyra mål per match i snitt. Saik i målform. Över 4,5 mål?

Färjestad–Rögle 1

Färjestad är i bra form och är seriens målfarligaste lag. Har gjort hela 30 mål på fem hemmamatcher. Serieledande Rögle har seriens bästa defensiv men kan få svårt att stå emot här. Över 4,5!

Frölunda–Växjö 1

Frölunda är mycket formstarkt och kunde gå på halvfart i CHL-segern i Cardiff i tisdags. Växjö är överraskande jumbo och har endast gjort 18 mål efter tio matcher. 1,80 på ettan tänkbart spel.

Linköping–Örebro 1

Linköping tog första poängen på bortais senast och lämnade jumboplatsen. På hemmais har det sett bättre ut och enda förlusten kom mot serieledande Rögle. Örebro imponerade inte senast. Formen? 

Luleå–Leksand 1

Luleå är mycket starkt på hemmais där man bara släppt in sju mål efter fem matcher. Leksand är i fritt fall efter en bra start på säsongen. Har oerhört svårt att få till defensiven. Mycket stark etta.

Malmö–HV71 1

Malmö är mållöst i två raka matcher men det har inte saknats chanser. Saknar eventuellt Konstantin Komarek. Matias Lassen kan snart göra comeback. Malmö kan få utdelning i kväll.

Guif–IFK Ystad 2

Guif blev första lag att förlora mot jumbon Varberg och lär vara rejält revanschsuget i kväll. IFK Ystad har spelat jämnt med topplag och vann välförtjänt senast. Det kan bli ny seger här.