Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska fotbollen stjäl rubrikerna igen

Marc Pedersens Öster blir favoriter.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Den svenska fotbollen stjäl rubrikerna under måndagen när framförallt Superettan bjuder på flera högdramatiska matcher. 

Det är också därifrån jag valt att plocka dagens bästa spel från!

Dagens bästa spel

Öster – Vasalund över 2,5 mål

Odds: 1,93

Georges saknas för bottenlaget Vasalund. Gästerna har det förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher. Laget tog en viktig poäng mot serieledande Värnamo förra omgången. Öster ska vara favorit.

ANNONS: Lämna in dagens bästa spelförslag här

Matchlistan

Djurgården – Elfsborg 2

Radetinac är osäker till spel och Schüller är avstängd för Djurgården. Elfsborg har sin ordinarie målvakt Rönning avstängd. Bernhardsson är skadad för gästerna. Värde i Elfsborg!

Häcken – Norrköping 2

Norrköping är seriens formstarkaste lag och kommer allt närmare topplaceringarna som ger spel i Europa nästa säsong. Häcken saknar Heintz, Lindgren, Youssef och Carlsson, svag tvåa.

Örgryte – Trelleborg 2

Trelleborg stod för en stark upphämtning till 2-2 hemma i derbyt mot Landskrona förra omgången. Saeid är avstängd för gästerna. Örgrytes formkurva pekar neråt. Värdet ligger i tvåan.

Sundsvall – Akropolis 1

Sundsvall gjorde en okej insats borta mot Jönköping när man fick med sig en poäng i veckan. Lundström är avstängd och med Ekström borta saknas alternativ som högerytter. Avslag på Sundsvall.

Alavés – Real Betis 2

Alavés fortsätter att vara involverade i väldigt målsnåla tillställningar. Defensivt är man bra men anfallsspelet blir lidande. Betis har mer anfallskraft och får gälla som favorit i den här matchen.

Venezia – Fiorentina 2

Fiorentinas förluster den här säsongen har kommit mot Napoli, Roma och Inter. Spelet har sett förvånansvärt bra ut för gästerna. Venezia saknar Ala-Myllymäki medan Lezzerini är tveksam till spel.

Arsenal – Crystal Palace 1

Xhaka saknas för Arsenal. Palace får klara sig utan Eze och Ferguson. Både Arsenal och Palace har blivit bättre sedan starten. Arsenal har den högsta toppen. Ettan till 1,64 känns för lågt...

BOMBEN

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

■ Djurgården har varit sensationellt bra på hemmaplan i serien. Man har dock tappat i kvalité under andra halvan av säsongen. Elfsborg trivs med en matchbild där man får ligga på kontring. Det känns vidöppet på förhand.

■ Norrköping radar upp segrar och klättrar i tabellen. Truppen är så gott som skadefri nu vilken kan vara en bidragande anledning. Häcken har varit en besvikelse den här säsongen men man går sällan mållösa på hemmaplan.

■ Trelleborg har en av seriens bästa anfall och behöver gå för segern om man ska ha chans på uppflyttning. Örgryte har varit väldigt ojämna i år men man har spets framåt i form av Zeljkovic.

A. Djurgården – Elfsborg

0, 2, 3 – 0, 2, 3

B. Häcken – Norrköping

1, 3 – 2, 4

C. Örgryte – Trelleborg

0, 2 – 2, 3

144 rader, spelstopp 18.59