Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Studsar tillbaka med seger nu?

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Vi tar rygg på ett formstarkt Malmö och går emot två tunga hemmafavoriter på kupongen.

Spiken

Malmö

Efter den dåliga starten på säsongen har Malmö börjat prestera efter vad som förväntas av laget. Jämför man spelartrupperna ska Malmö vara ett bättre lag.

Skrällen

Växjö

Växjö har inte varit lika kompakta defensivt som vi är vana vid den här säsongen, men när spelet väl stämmer är man väldigt svåra att slå. Det skiljer inte så mycket mellan lagen som streckningen föreslår.

Match för match

1. Leksand – Skellefteå 1

Skellefteå fick tillbaka Sundsvik i torsdags men man saknar fortfarande några spelare där Mascherin är den mest noterbara. Leksand är bättre än vad man visade upp mot Brynäs. Studsar tillbaka med seger i dag?

2. Färjestad – Rögle 1

Färjestad dominerade matchen mot Malmö men efter en svag förstaperiod var matchen redan förlorad. Rögle har matchats hårt med sin tredje match på fem dagar. Passande uppgift för FBK.

3. Malmö – Brynäs 1

Malmö tog en meriterande seger borta mot FBK förra matchen. Brynäs vann prestigematchen mot Leksand men det var ett trött Leksand man ställdes mot. Svår bortamatch då man saknar en handfull spelare.

4. Frölunda – Växjö 1

Det är två av guldfavoriterna som ställs mot varandra. Det brukar bli jämnt när dessa två lag möts. Friberg saknas fortfarande för hemmalaget. Värdet ligger i bortasidan.

5. Örebro – Luleå 2

Örebro hade tillräckligt med chanser för att vinna mot Oskarshamn men pucken ville inte in. När inte Abols producerar framåt har Örebro haft det svårt att vinna. Luleå känns tyngre och får favoritskapet i den här matchen.

6. Djurgården – Linköping 1

Linköping visade på fin lagmoral när man vände underläge till seger mot Luleå i torsdags. Djurgården fick tillbaka flera spelare från skada men insatsen mot Timrå var under all kritik. Vidöppet på förhand!

7. Timrå – Oskarshamn 2

Timrå tog sin andra raka seger när man besegrade Djurgården tidigare i veckan. Oskarshamn är ett lag som kan passa Timrå väldigt dåligt då man är stabila defensivt och kontringsskickliga. Utgångstvåa på raden.

8. Björklöven – Västerås 1

Björklöven är det bättre laget och förväntas vinna men man kommer att bli kupongens största favorit. Hockeyallsvenskan är jämn och oförutsägbara. Det kan vara värt att försöka fälla favoriten.

ANNONS:
Expertens systemförslag: